На Закарпатті розкрадають залізницю

20
0

Упродовж січня працівники Львівської залізниці виявили на своїх об’єктах 15 випадків розкрадання технічних елементів залізниці (рейки, плити, труби, накладки, костилі та ін.)

Зокрема зафіксували, що 05.01.2011 на перегоні Ковель-Повурськ 449 км ПК9 з моста викрадено 9 стикових кутникових накладок та 2 контркутники довжиною 5 м.
У Здолбунові зловмисники викрали використані 5 шт. елементів фрикційних гасників та кришку тягового електродвигуна РТ-51.

На станції Ужгород з кладової викрадено 41 костиль, 22 протиугони, 16 закладних болтів.

Поблизу станції Батьово (1733 км ПК 5-6) з колії викрадено 15 підкладок та 42 костилі. А на перегоні Свалява-Ченадієво (1684 км ПК 4) з покілометрового запасу викрадено дві рейки Р-65 довжиною по 12,5 м.

На перегоні Веренчанка-Заставна з колії поцупили 4 накладки та 8 стикових болтів.

На відрізку Ужгород-Доманинці 21.01.2011 року на мості крадії розбили азбестоцем трубу і викрали 2 кабелі. Ще 2 кабелі викрали тут же уже через три дні.

У Сваляві зловмисники викрали колійну та стрілочну коробки.

А на мості на перегоні Решуцьк-Любомирськ невідомим чомусь заважали пішохідні доріжки на четвертому прольоті: зловмисники зняли 37 бетонних плит і скинули їх з мосту. Інформацію про зафіксоване хуліганство та усі інші випадки пошкоджень і крадіжок залізничники скерували у правоохоронні органи.

Основною небезпекою таких дій крадіїв є те, що відсутність навіть найменшого болта чи накладки може призвести до катастрофи і є критично небезпечною для пасажирів, рухомого складу та вантажів. Залізниця – один великий складний механізм, сплетіння відточених до ідеалу дій людини та техніки і безпека руху залежить від кожної, навіть найменшої, деталі.

Залізничники вкотре звертаються до громадян з вимогою схаменутися, усвідомити рівень небезпеки від пошкодження колії, інших елементів залізниці та утримуватися від протиправних дій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також