На Закарпатті розпочалось полювання на роботодавців, які неофіційно влаштовують працівників

13
33

З 1 жовтня, представники управління державної праці, разом з представниками фіскального органу та пенсійного фонду розпочали перевірку усіх суб'єктів господарювання.

Ця група перевірятиме роботодавців на наявність у них працівників, які отримали роботу не офіційно, без запису у трудову книжку. Таких виявлених працівників одразу штрафуватимуть, лише за 1 нелегального працівника потрібно буде заплатити 111 тисяч гривень.

Враховуючи й те, що пенсія нараховується з реального доходу, перевірятимуть і наявність зарплати в конверті.

В Управлінні пенсійного фонду вважають, що такі міри сприятимуть наповненню їх бюджет, гроші якого підуть на обслуговування громадян, пенсії та розвиток організації.



Коментарі

Т
технагляд

Підійдіть до нових будівельних майданчиків. План виконаєте відразу

D
Dmytro

Дякую taras77, Шерлок і Холмс за цікаву дискусію. Приємно прочитати особливо на фоні інших коментарів. Хочу додати для тих, хто критикує ці перевірки. Громадяни країн, з якими ви порівнюєте Україну як відносно відсталу, відчувають відповідальність за ухилення від сплати податків. Чи відчуваєте ви особисто таку відповідальність? Не поспішайте відповідати - замисліться. Виправдання "мої податки осядуть в кишенях" - це найсерйозніший фактор внесення деструктиву в економіку країни, яка вам не байдужа (ви ж читаєте новини). На другому місці корупція. Але в платників податків є можливість обирати владу і притягати до відповідальності корупціонерів. Мало того, буде ще й стимул вимагати від "слуг народу" виконувати роботу, за яку виплачуються податки. Не виконуючи своїх фундаментальних обов'язків важко відстоювати свої конституційні права.

В
Власта

Податки....податки. Ми ж ідемо в Європу. то чому ми не дотримуємось Закону ? Наприклад, чому у європейських країнах на зарплати вище у 10 разів за мінімальну - податок 60%. А у нас ? А це джерело поповнення бюджету.

ХТ
Хто там

Я на базарі продаю..

T
taras77

Повністю згоден! А чому статтю не назвали: "На Закарпатті розпочалось полювання на неофіційно влаштованих працівників". .. про авто і будинки - в точку! І картоплю-фасолю вони не садять!

Ш
Шерлок

Тут Ви,тарас77,також праві,на рахунок влади.Те,що Ви пишите про працівника-це теж правда.Наш народ думає,що він всіх наколе і тим тішиться.Але в кінцевому рахунку наколюється сам іще й оточуючих туди затяне.Влада відмінить субсидї, потираючи руки,а мотивує тим,що люди приховують доходи.Постраждаємо і ми з вами.Вже зараз,коли скажеш,що українці доведені до жебрацтва,зразу вказують,що подивися скільки авто,які будинки навкруги...А це все результат обману держави!

О
О

Смотрел как такая комиссия полезла через забор на лесопилку,нашла там работяг,приехал шеф и сказал им,что работяги попросились к нему что-то себе попилить домой и все,потом просто вывел их со своей частной территории,а еще мог и по ушам дать и собачек пустить,и кражу-взлом придумать,пытались всунуть ему акт и он их просто послал,пол ГИДа так работает-посмотрел бы я на них и там

T
taras77

до Шерлока. Ви теж розумна людина, але як доказує практика такі не лізуть у владу, вони там зайві. і ще про одну річ тут вставлю свої 5 копійок: чому працівник, який отримує заробітню плату у конверті має право на субсидію та соціальні пільги (подеколи він просить роботодавця про мінімалку, щоб бути офіційним жебраком), а я, сплачуючи всі збори та податки не маю такого права (офіційно я багата людина)?

БВ
баба Ванга

короче ідут фатьови по селі, видят стройка, звідають, ви хло устроїні на роботу? ні? газдови штровф.Всі остальні, підприемці, прикриті корупційними чиновниками, і їм волос із голови не впаде.

Ш
Шерлок

Тарас77,Ви розумна і відповідальна людина.В своїх коментарях,як кажуть розклали все по поличкам!Вас би у владу,відчувається державницька позиція. Читайте коментарі Тараса 77. Народ,но як ви хочете мати нормальну державу,якщо не хочете платити податки і жити по закону!?ПП наколюють,заробітчани не платять(те,що вони принесуть у торгівлю,це не рахується бо це не прямі податки)....Та з чого утримувати інфраструктуру,бюджетників...Чи вам нічого не треба,лем “тося” має зробити!?

ЧП
чьорт побері

треба відмінити всі податки із зарплати, і включити все в ціну товара, і не буде никакіх проблем, всі платят НДС даже пси, і мачки, обийти то ніяк не можна, І коли пан президент, або Грося, розказують, як они подняли пенсії, забувают мінусувати 20% ПДВ, і називати реальну пенсію.

T
taras77

Ось вже пішли зважені коментарі. А про те, що будуть перевірки...це вилами по воді написано. Кожен ПП вже знає про перевірки (коли вони будуть проходити і хто буде здійснювати перевірку), тому неоформлені працівники виходять на роботу після 17:00, коли вже не можна роботи перевірку.. Ці перевірки не дадуть на жаль нічого. Підприємці знають, що діє мораторій на здійснення перевірок і багато з тих, які були оштрафовані минулого року вже відсудили свої права (мінімум 2 знаю власне). "ПРАВДОДУБ" і "ШЕРЛОК" - побільше би таких свідомих громадян і тоді вже ми би дійсно жили по новому!...p.s. Якщо ПП заключає договір з найманим працівником, то держава, через центр зайнятості, відшкодовує ЄСВ. Можливо це хтось не знає? А оренду не порошенко призначає, а власник приміщення.

ПД
Правдоруб до "Холмса"

Шановний що ти за дурню тут пишеш??? Як то платити чи не платити, вірять чи не вірять??? Що за бред??? Хто не буде платити того чортові фіскали ЗАДАВЛЯТЬ штрафами!!! Треба ВИМАГАТИ РЕАЛЬНОГО ЗНИЖЕННЯ ПОДАТКІВ!!! Коли податки будуть такими, щоби після їх сплати у підприємеця ЗАЛИШАЛИСЯ ПЕВНІ КОШТИ НА РОЗВИТОК, ОСЬ ТОДІ все буде "БІЛИМ" та "ПРОЗОРИМ"!!!! А до тих пір поки у підприємця ЗАБИРАЮТЬ останнє, то до тих пір він ЗМУШЕНИЙ ХОВАТИ СВОЇ ПРИБУТКИ, щоби хочь якось ІСНУВАТИ!!! Звідси й зарплата в "конвертах" та неофіційні робочі місця, бо якщо по "честному" ЗАРАЗ робити, то прийдеться ЗДОХНУТИ!!!

Ш
Шерлок

Тарас 77 правду говорить!Холмс так державу ніколи не буде збудовано.Це так,як би Ви звертались до Бога,мол я не буду грішити,якщо буду впевнений,що попаду в рай. І жорсткіше треба перевіряти.Най не триндять підприємці.Наші підприємці хочуть навар з бізнесу свого в 200-300 проценту,а чиляднику вержуть копійки іще і державу на€буть.В штатах найбільший злочин несплатити податки.Плюс у нас в собівартість продукції закладено лише 5% для ЗП.

Х
Холмс

Taras77, все Ви вірно кажете, за виключенням одного....Наші працедавці, підприємці в своїй переважній більшості готові поповнювати бюджет але за умови коли будуть впевненні, що сплачені ними податки та внески залишаться в бюджеті, а не будуть за доброю звичкою українських можновладців "приватизовані". Розумієте, люди не вірять владі, не вірять, що чесно сплачуючи податки вони не фінансують розкішне життя "того" дяді його дружини, дітей та утриманки. Люди не вірять, що коли вони вийдуть на пенсію пенсійний фонд не скаже, пробачте в нас дефіцит бюджету, тому Ваша пенсія в 2000 грн., буде виплачена частинами.....Не з того потрібно починати, не в тому місці контроль посилювати потрібно.

T
taras77

Тому, що нема наповнення до пенсійного фонду, через зарплати у конвертах. Це замкнуте кільце.

ДT
До taras77

Ти шось путаєш і дуже сильно. Є люди вже на пенсії працювали все життя офіційно а на 300 грн мають більшу пенсію чим мінімальна. Хто виноватий? Сам собі? Я думаю що ні

T
taras77

Чому ми з вами відразу реагуємо на всі закони одним: путін х-ло, порошенко винуватий? Чому поляк, мадяр чи словак навіть не думають найо-ти свою країну? Там не простіша ситуація і навіть заробітчани сплачують податки! Чому перед виходом на пенсію, наші громадяни матом криють пенсійний фонд зі словами: "Та я все життя пропрацював!" Але зарплату отримував у конверті або на чехах-словаках не сплативши жодної копійки податку та до пенсійного фонду!

Н
народ

після ваших перевірок пенсійний фонд буде банкрот бо ПП які реально шось платять будуть масово закриватися кормити таких дармоїдів які ще і мішають робити никому не є бажання

В
Вано

Начніть з Порошенка, тої гниди жидівської. Ніфіга налогів в Україні не платить рошен, лише "агресору" в Росії наповняє бюджет. За останній рік його статки виросли у 10 раз!!! То податкова не хоче провірити? Лиш жебраків давити опять???!!!! Не держава, а цирк шапіто.

Ж
Жителька

З такими податками, цінами за оренду , та відсутністю у людей грошей заробити на все це дуже тяжко. Не карати треба, а допогати підприємцям. Вони створюють робочі місця, самі виживають та дають хоть трохи заробити людям, яки не можуть працевлаштуватися. При таких штрафах всі позакриваються, бо платити нема чим. Так хто від цього виграє? Держава тільки руйнує, створювати не навчилися. Це нарпавлено на знищення малого бізнесу.

1
123

Ласкаво просимо команда "сільверленд"

М
Мікулаш

Нехай ці "контори" знаходять для безробітних офіційні робочі місця з НОРМАЛЬНОЮ зарплатнею, пропонують їх, а не КАРАЮТЬ тих, хто САМ знайшов таку роботу. Бо якщо знайдуть такого "газду", то "заробітчанин" автоматично втратить ту роботу, а його сімья лишиться ні з чим.

Г
Г8

А у вашій службі всі сліпі що вам на них треба полювати

ПІ
Петро Іванович

За що жаліти кафе і магазини ціни в Мукачеві самі вищі в області

5
55

Треба розпочати з таксистів

T
taras77

Якщо це буде так: "...такі міри сприятимуть наповненню їх бюджет, гроші якого підуть на обслуговування громадян, пенсії та розвиток організації.", і реально будуть проведені перевірки роботодавців, то пенсія зросте у десятки разів!!! У КОЖНОМУ магазині-кафе, підприємстві не державної власності є не оформлені працівники!

НН
нікого не найдуть

то вже діе 2 роки, і ніхто нікого не глядав, і глядати не буде, і за такий штраф, може ся фірма закрити, значит податків не буде.Тим більше що криші ніхто не одміняв, і особо вумних інспекторів будут ловити на взятках і увольняти.

Л
Лоці

Провірьте торгових агентів, а зарплата в конвертах в Технокарпатах

Р
Роман

Дайте по 500 гривень за кожного і люди вас засипають реальними фактами, які ви не знаєте або не бачите

1
1

да роботи у них много буде

С
Стоп

1. Працівники Вільногора Лісарня 2.

1
123

ще би бажано провірити ті запрвні станції яких у Мукачеві розвелося

Читайте також