На Закарпатті розпочали аварійне відключення електроенергії

50
67

Про початок аварійних відключень повідомило “Закарпаттяобленерго”.

З 25 жовтня на Закарпатті також розпочали аварійне відключення світла на декілька годин. Застосування аварійних відключень пов'язане з виникненням дефіциту електричної енергії в ОЕС України через пошкодження внаслідок російської агресії об’єктів енергетичної інфраструктури.

В ПрАТ «Закарпаттяобленерго» пояснюють що про час відключення та перелік громад де відключатимуть електроенергію повідомляти наперед не будуть. Відключення виконується згідно з командою диспетчера НЕК «Укренерго» і реалізовується протягом 15 хвилин. Відновлення електропостачання відбувається теж тільки згідно з командою диспетчера НЕК «Укренерго».

Графіки аварійних відключень містять відомості про потужність кожної з ліній електропередач і призначені для диспетчерів. Тому оприлюднювати їх сьогодні не мають права з міркувань безпеки.

В "Закарпаттяобленерго" просять споживачів у цей надскладний час для країни з порозумінням віднестися до ситуації та мінімізувати використання енергоємних електроприладів, особливо в години пікових навантажень на енергосистему.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ю
Юлія

Які графіки! Другий день поспіль сидимо під Ужгородом (с. Прикордонне) світло дають два рази по годині! Вся Україна +/- по графікам. В когось взагалі і по графіку не вимикають - це круто! Просимо спеціальні служби перевірити Закарпаттяобленерго на достовірність даних та відключення світла, яке вони роблять простим людям!

I
Ivan

Добре , що вже зима , можно обійтися без холодильника

І
Ірина

Росвигівська по 10 годин без світла, тепла і води!!! Велике прохання включати світло хоть на дві години вдень, щоб прогріти оселю!!!

Н
Невідоме

36 годин це декілька? І навіщо оприлюднювати графіки, по яких ніхто не відключає? Не розумію для чого так мучити людей. І чому в одному населеному пункті є електроенергія, а в іншому немає? Я все розумію, війна і люди живуть у важчих умовах, але чому не можна почергово вимикати? Це справжній геноцид, коли ти 36 годин сидиш без отоплення...

НВ
Нічний Василь

Мало того що світла по 13 годин нема 3 день Так ще і без світла вишки 4G не працюють як дивитися чи є тревога чи ні

.
.

І де ж ті умники "і як давно жили, жили без світла і так дале" ? В школі зранку ніфіга не видно "економія" та виключить ви уже с 24:00 до 4 ранку, але нафіга просто людей лишати 9 часів без світла ?

.
.

Дайте мені графік, бо закарпаття одно із самих авторитетних областей укр ??, окей, чому в дніпрі уже 3 день не відключають світло ? Чому немає графіка, чому включають і виключають світло тоді коли вони хочуть ? Коли почнуть відновлючати станції ?

А
Агностик

Християни , а ви помоліться , як раніше "співали" ! Отож бо і воно , дегенерати милосердні . Без своїх богів могли б прожити вічно , а без елементарної електроенергії ..... аж два дні ! Висновки ви не зробите . Попи і священники (носії певних релігійних ідеологій) цього вам не дадуть ....

П
Переселенці

Ми терпемо і ви терпіть.

2 дні без світла

Я так зрозумів що каменгаут Закарпатобленерго вирішило зробити оригінально. Думаю що ще день і я на все життя запамятаю ім'я директора цієї установи

СП
Суддя пес

Не переживайте всім будуть відключати по очереді

7
777

Пішла сьогоднішня десята година без світла. Ні води, ні тепла, це просто жах. А саме обідно, що в частині селище є світло і було

8 часов без света

Ахахаха какой смешной прикол, а давайте теперь закарпатьеоблэнерго отрубим, и каждый дом сотрудника на дней 10 на таких же пару часиков)0)0)

Р
Росвигово

До Василя..в 9 етажках на митр.володимира зпочатку вулиці теж нема світла, раз треба подивитися, а пак писати.((( Світла нема до алми, в алмі є і в приватному секторі і то вже повний беспредел на два дні, а закарпаттбленерго здриснуло з теми, на тел.дзвінки не відповідають .тел.відключили.

І
Ірина

Я все розумію, у країні війна, нам знищують електромережу, з розумінням ставлюсь до вимкнення світла. Але треба мати совість, є люди, які працюють дистанційно з дому, вчора 10 годин без світла, і сьогодні вже 7. При чому сусідні вулиці з світлом, ілюмінацію закладів не вимикають. Чому не можна вимикати райони по черзі, а не одним на 10 годин 2 дні підряд, а інші і не знають, що є відключення.

Т
Троцкій

Так, моя логіка цікава. Якщо у вас нема світла постійно, а у сусідів є, то розбирайтеся з РЕМ (електромережами), а не пишіть в інтернети.

В
Василь

Ви як відключаєте уже те світло то або по черзі або у всіх.а не одні сидять два дні без світла.а другі які поруч проживають спокійно зі світлом і не паряться.Мали як вимикати?З 7:00 до 9:00 потім з 17:00 до 22:00.а робиться чорзна що.попериджати потрібно вобшето.А вимикають як заманеться і в одних і тих самих будинках чортівня якась.Ще повторюся в п'ятиповерхівках немає світла а в дев'ятиповерхівках є постійно ну це в нас в районі.

Д1
До 16:58

Засунь ті гроші, які тобі платять за твої коментарі, собі в очко. Як тобі такий компроміс?

ДВ
Досить війни

Треба іти на компроміс, бо в цій бійні ніхто остаточно не зможе побороти один одного.

Н
Нео

Дрезден, який під кінець війни зрівняли з землею килимовими бомбардуваннями, до того пережив лише два незначні нальоти, мав славу спокійного міста, в котре стікалися біженці, ширячи чутки, що Гітлер домовився з британцями не бомбити Оксфорд в обмін на Дрезден. Хіросіму й Нагасакі спеціально дали вказівку не бомбити звичайною авіацією, щоб пізніше оцінити руйнування від ядерного удару. Серед японців теж ширились чутки, що Хіросіма й Нагасакі спокійні міста. Тепер ми чуємо ті самі наївні історії, що хтось домовився з Росією, щоб вона не чіпала Закарпаття.

ДТ
До Троцьког

Дуже цікава ваша логіка. Тобто в половині міста Мукачева та сіл району вже 2 дні поспіль слаба напруга, сидимо з ранку до ночі (вчора до 10год) без світла, а в інших все нормально?

Т
Тетяна

Я вибачаюсь, але не дуже. З 9 немає світла. Як працювати? Обіцяли відключення 4-5 годин. Що саме цікаве, що відключають одні і тіж будинки, в інших світло цілодобово, як так..

В
Василь

Я непроти того щоб викл.світло,все розумію.але коли викл.два дні поспіль в одних і тих самих будинках вдень і вночі,а в других постійно світло є,один і тойже район будинки поруч один з другим,а світла нема в 5-ти поверхових будинках,а в 9-ти поверхових є,як це розуміти???!

ДН
До нижнього

Генератор треба кормити паливом, тоже їсти просить як кінь лиш дороже

Т
Троцкій

У кого бізнеси не працюють, невже мозок не підказав купити генератор? Він не кінь, що постійно треба кормити. Не потрібен - виключив, нехай стоїть. Їсти не просить.

Т
Троцкій

Повибивало людей із зони комфорту. Тим кому треба графіки - не плутайте планові відключення з аварійними. Електросистема не статична, вона жива. У диспетчерській постійно слідкують за навантаженням, якщо починає валитися мережа, моментально відсікають лінії. Більше навантаження - більше відсікають. Аж поки не появиться зарас потужності, тоді підключають знову.

Р
Рем

Такі відключення були і при Кравчуку та Кучмі - це такі самі вороги України як і Путін.

ЧГ
чотирьох годин

Ян - то понятно, но тут тоже люди работают и помогают ЗСУ и беженцем. И если тыл начнёт загинатся то на передке будет ещё хуже. Я не говорю чтоб всё время был свет, сказали 4 часа то это нормально, можно потерьпеть.

ДЯ
До Ян

Більшість людей не проти відключень світла, але хай ці відключення роблять рівномірно, заздалегідь попереджуючи людей де і як довго не буде світла. Тому що наразі другий день вимикають світло в тих самих будинках що і вчора. Світла нема до 10 годин. Це декілька годин по вашому? Це неадекватно, це тупо, це приносить більше шкоди ніж користі.

Я
Ян

Люди сидять по підвалах сутками,у холоді без їжі без нічого, а ви сидите вдома і ще ниєте тут бо ви не можете декілька годин потерпіти без світла .

ЧГ
чотирьох годин

Раньше вы писали - В «Укренерго» додають, що відключення будуть почергові — тривалість черги визначає обленерго, але не більше чотирьох годин. - Уточните им что 7 часов это не 4 .

Д1
До 13:45

Веронічко вже холодно на вулицю виноси продукти з холодильника)

В
Вероніка

Круто звісно, особливо коли вдома все на електриці, графіку немає, продукти псуються ДЕбілізація

Т
Тетяна

Як працювати бізнесу другий день підряд немає по 9 годин світла?

У
Українка

Чому вже другий день відключають одні і ті вулиці????

Ю
юля

повністю згідна з 777.де клятий графік?шо ви робите?у людей маленькі діти,продукти...я думаю ми всі можемо потерпіти на благо нашої держави,але підійдіть до цього відповідальніше-складіть графік відключення і по черзі відключайте людей,а не одних 2 дні поспіль більше як на 10 годин,а інших ні.

Е
Електрик

ще зими нема,от тоді москалі ще понастріляють своїми ракетами ТЕЦ Ів що залишилися то зовсім світла не буде.Готуйтеся запасайтеся люди добрі бо буде ще гірше.

7
777

Сьогодні вже пяту годину немає світла. Вчора десять годин не було. Це вже переходить всі межі. Зробіть графік, для елементарного. І чому в одному місці відключать по десять годин, а в іншому взагалі не виключають

В
Василь

З 12.00 до 22.00 що дня це не декілька годин. Це позбавлення на елементарна.

AW
Andrey Wraes

Коли зявиться світло?

Б
Берегівчанка

Знову в Берегові вимкнули світло. Вчора з 14.00 до 22.00, а сьогодні з 09.30 до якої ще не зрозуміло....Без попереджень.... як бути хворим людям, і в кого є маленькі діти? Чому одна частина міста як була зі світлом вчора, так і тепер все ок, а іншу частину і міста два рази під ряд вимикати від світла. Ні води, ні світла в квартирі.... З температурою, сиди і лікуйся. Навіть зігріти нічого не можна, бо все на електриці(

М
мітьо

а от і сепарня русиньська в коменти набігла

Т
Троцкій

До політично стурбованого "турула". Бачу ти з В.Орбаном цімборуєш. Скажи йому най вибачиться перед нами за путінську ракету по Воловцю. А ти впевнений чи прилетять іще? Бо твої подяки виглядають тупо.

Б
Бендера

Слава Україні героям слава!

1
123

Сьогодні знову немає світла.

О
Олеся

На декілька годин? Світла не було з 12 дня до 11 вечора, тепер скажіть як мають бути ті в кого маленькі діти

М
Міша

Ні фіга собі на декілька годин, вимкнули з 12 до 22 години!!!

З
Закарпатець

іванівці-Клячаново були відключені з 09.30 до 20.00 це фактично 10 год. 30 хв

Т
Турул

До п.Микити. Голови Закарпатської ОВА. Ваш вчинок як працівника СБУ при обшуку судді ( Берегівського ) заслуговує поваги ( недолуга перешкода "адвоката" ) свідчить лише як про вчинок "настоящого полковника". З повагою, як до чоловіка. В подальшому побачимо, як Ви віднесетися до "бариги", який "мріє" вчергове зайняти дану посаду.

П
Правда

Що ви ниєте! В Країні війна, стан незадовільний! Радуйтеся що не прилетіло до нас нич! Цей тяжкий час пройде і все буде добре!!! Путін ХУ@ЛО!!!

НЗ
Наталия з Ужгорода

Ужгородка.У темряви не буде видко де Мункач стоить ,купуйте бензогенератор у магазини Днипро,доста файний и недорогой.

М
Мер

Продавутб світло ц гейрору гроши набрали мусять уждавати жиды чортові ми из няньком невинни

І
І

Більше 9 год без світла,не знаю чи всьо треба на війну списовати,за люди нич не думавуть

Я
Я

Дебіли, графік де є

Н
Нілясу

А їхні ракети у темноті не орієнтуються. То щоб їх збити з пантелику - так надійніше

Ч
Чесно?

Гайда ушиткі до «Щодня» у Мукачеві-там і світло є, і реклама усіма кольорами. Не хватає лем музики(((

У
Українка

Графік відключень повинен бути, у людей можливо є продукти харчування у холодильниках, але у нас за простих людей ніхто не дбає. То панство має генератори які коштують від 100000 їм все рівно коли вимкнуть світло і на скільки. А прості люди хай подохнуть.

Р
Росвигово

Якесь дивне відключення, декілька вулиць у місті, а кругом іллюмінація і головне ніде нема скільки то буде тривати

В
Віра

Усерутся мадяри ,а не прийдут.Ще нам тої циганоти не хватало

В
Витька

Се да

СУ
Слава украм

Но файно вам без свитла ойбо балога мае и свитло и милийоны и сина суби на войну неотправив

Л
Лучанин

В лучках вже від 11 години нема світла

Д
Джокер

Це я порадив без графіка вирубати, так веселіше

Л
Любознай

А на скільки будуть відключати, якщо вже більше 6 годин нема світла?! Як людям підготуватись, якшо нема графіку?!

І
Інна

Графік повинен бути, як в інших областях! Чому ми виняток?

Н
Ніляс

І як інформація про планове відключення світла допоможе ворогу.

1
1

Закарпаттяобленерго хитрее всех, в других областях графики публикуют, чтоб люди могли заранее подготовиться, а тут секрет.

Читайте також