На Закарпатті розпочав роботу новий орган, який відповідатиме за якість освіти

19
12

Начальником нової структури стала відома освітянка з Виноградівщини Марія Сігетій.

За її словами, головне завдання новоствореного управління - це покращення якості освіти у всіх навчальних закладах краю. Як зазначила Марія Сігетій у нещодавньому інтерв"ю, освітяни Закарпаття у першу чергу відчують підтримку управління Служби, адже працівники структури мають на меті побудувати більш партнерські і дружні взаємини з працівниками закладів освіти, ніж були досі.

Наразі відомо, що управління Служби здійснюватиме не тільки перевірки дитячих садочків, шкіл та закладів професійно-технічної освіти, але й надаватиме чіткі інструкції та вказівки, як діяти у тих чи інших ситуаціях.

Серед основних функцій управління Служби Марія Сігетій виділила інституційний аудит та проведення моніторингів закладів освіти, участь у сертифікації педагогічних працівників, аналіз діяльності органів місцевого самоврядування з питань, які належать до компетенції управління, участь у акредитації у сфері фахової передвищої освіти і допомога у питаннях розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Наразі управління Служби функціонує на Закарпатті лише три місяці, однак за цей час є певні здобутки, зокрема зародження міжнародної співпраці з аналогічними органами влади у європейських країнах.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

AS
Alina Slovyanin

А потім з тою освітою на заводи і закордон на заробітки!!! Хай відповідну роботу нададуть до тих дипломів, а не відкривають!!!

Л
Людмила

Перевірте, будь ласка,Ракошинську ЗОШ,на предмет не відповідності температурного режиму в класах,13 градусів у приміщенні,це,вибачте, знущання над дітьми.В цій школі страшенна студінь,діти просто мерзнуть.Директор не справляється з своїми обов'язками.

ЧЖ
Чорiй жополиз

Смокталка неплоха !!! ОСВiтi, науцi i самiй окраiнi настае PIZDA з такими профеШioналами !!!!

ДП
до професора

Згоден - треба покласти камери в класах як в школі, так і в аудиторіях - у вузі. Це дозволить відсіяти неякісних вчителів. Але водночас треба покласти і зарплату 22-35 тис. учителю, доценту та професору - тоді твоя ідея буде справедливою. А так, ща 5-10 тис. зарплати вчителя або викладача відповідно ти міг би спочатку засунути собі камеру в твій фекальний отвір.

P
professor

Покласти в классi, aудиторii kaмери, пiдключенi до Internet, i усi увидять i проконтролюють якiсть викладання кожного викладача...... а то они в звiтах напишуть такоэ................

П
Патріот

Освіта Закарпаття, Сопкова та нафталін речі взаємопов'язані! Скільки можна?

M
maestro

Це маэ контролювати батькiвсько-спонсорський комiтет на добровiльних засадах...... вони май булше заiнтересованi в якости освitи

НТ
Не там шукаєте проблему

При підготовці фахівців для ринку праці провал відбувається не на етапі середньоі школи - а, насамперед, на етапі вищоі школи. На рівні середньоі школи є хоча б якийсь біль-менш прийнятний індикатор для оцінки якості знань - це ЗНО. У вищій школі з цим на сьогодні - катастрофа: близько 60-90% випускних робіт бакалавра та магістра нині пишуться не студентами, а викладачами за дорученням та за відповідну оплату зі сторони студентів. Більше того: біля 40-60% кандидатських та докторських дисертацій в Украіні пишуться не самими претендентами на ці наукові ступені, а на замовлення і за відповідну оплату кваліфікованим персоналом вчених рад, де ці претенденти проходять захист своіх дисертацій. Частка таких лжекандидатів та лжедокторів наук на сьогодні у вищій школі вже перевищує місцями 50%. Тому і маємо повний провал при підготовці фахівців для ринку праці саме на останньому етапі - у вищій, а не в середній школі.

И
Ира

А в школі міжігрський район 1-4 класи тиждень не харчуються бо продуктів нема ....пока буде Зеленський порядку не буде ця шановна пані наповнить свои кармани і буде викладати фото де вона на мальдівах відпочивае а потім прийде інша пані і так далі ...

В
викладач

най і не розраховує, що її похресник здасть у мене без 200 євро. Може і буде якась скидка, але тільки якщо зберу з діток 10к, тоді за пів ціни буде.

Ю
Юрій

А собкову вже відправили на пенсію?

В
Вчитель

Ще один наглядовий,корупційний орган. Департаменти районі,міські,обласні освіти...Іще і по якості.Скоро на кожного вчителя буде наглядовий орган! Під цією пеленою(НУШ,якість,інклюзія,уніфікація...)криється повний розвал освіти і отупіння нації!

Читайте також