На Закарпатті щомісяця реалізують близько 100 тисяч пляшок `лівої` горілки

8
0

за пляшку фальсифікованої горілки тіньові підприємці сплачують 7 грн

Співробітники Управління СБУ в Закарпатській області на одному із оптових складів Тячівського району виявили велику партію алкогольних виробів з підробленими акцизними марками. Як повідомили ZAXID.NET в прес-службі СБУ в Закарпатській області, під час огляду складу, що належить 31-річному місцевому мешканцю, правоохоронці виявили 20 тисяч пляшок горілки, виготовлених в Одеській області.

За підрахунками фахівців, загальні обсяги незаконних продажів зазначеної продукції в регіоні становлять близько 100 тисяч пляшок щомісяця. Згідно з висновками спеціалістів, марки акцизного збору, якими позначена основна частина затриманої горілчаної продукції, не були виготовлені спеціальним державним підприємством, яке має виключне право на виготовлення зазначеної форми акцизу. Використовуючи тіньову схему реалізації алкогольної продукції, аферисти могли отримати не менше 200 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Як з’ясували співробітники СБУ, на території Закарпаття за пляшку фальсифікованої горілки тіньові підприємці сплачують 7 грн, а реалізують - по 10 грн.

За підрахунками фахівців, загальні обсяги незаконних продажів зазначеної продукції в регіоні становлять близько 100 тисяч пляшок щомісяця, в результаті чого до 400 тис. грн акцизного збору та інших обов’язкових платежів не потрапляє до бюджетів усіх рівнів. При цьому використовуються виробничі потужності лікеро-горілчаних заводів різних областей, що забезпечують масове виробництво алкоголю з необлікованої сировини.

 

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також