На Закарпатті штрафуватимуть «шмаровози»

10
0

в рамках проведення операції “Чисте повітря”

Начальник Державної екологічної інспекції в Закарпатській області спільно з начальником Управління ДАІ УМВС в Закарпатській області підписали наказ про проведення операції “Чисте повітря” в області. Відповідно до нього в області будуть створені оперативні групи, оснащені газоаналізаторами та димомірами, для проведення екологічного контролю транспортних засобів, - повідомили у Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.



В Україні встановлено норми вмісту вуглекислого газу у відпрацьованих газах для різних видів двигунів. За експлуатацію автомототранспортних та інших пересувних засобів з перевищенням нормативів вмісту забруднюючих речовин передбачено штрафи у розмірі від 17 до 51 грн для фізичних осіб та від 34 до 51 грн для юридичних осіб. А ст.17 Закону України “Про охорону атмосферного повітря” експлуатація транспортних та інших пересувних засобів і установок, вміст забруднюючих речовин у відпрацьованих газах яких перевищує нормативи, забороняється.



Цього року перший етап операції триватиме з 19 травня по 8 червня.



В Україні щорічно з метою зменшення забруднення атмосферного повітря викидами транспортних засобів підрозділами Державної екологічної інспекції Мінприроди України та Державної автомобільної інспекції МВС України проводиться операція «Чисте повітря». Основна її ціль - виявлення та припинення експлуатації техніки, що забруднює атмосферне повітря.






Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також