На Закарпатті шукають батьків-вихователів

12
0

Нині у нас 24 дитбудинки сімейного типу і 23 прийомні сім’ї, в яких влаштовано 204 дитини

2008 рік в Україні проголошено Роком усиновлення. Що у нас в області робиться для влаштування сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з’ясовував голова ОДА Олег Гаваші в начальника служби у справах дітей Світлани Якімеліної та директора Закарпатського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталії Форкуци.

На сьогодні в області нараховується 1 тис. 808 таких діток, з яких 84 відсотки охоплені сімейними формами виховання і лише 16% – на повному державному утриманні. Це один з найкращих показників у державі. Керівництво області поставило завдання влаштувати в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, по лінії усиновлення і опікунства якнайбільше діток – сиріт і позбавлених батьківського піклування.

Протягом цих років проведена велика робота: на сьогодні в області відкрито 24 дитбудинки сімейного типу і 23 прийомні сім’ї, в яких влаштовано 204 дитини, що також є найкращим показником у країні. На цей рік планується відкрити ще 3 дитбудинки та 9 прийомних сімей, в яких влаштувати 204 дитини. Для цього необхідно проводити роботу щодо набуття дітьми юридичного статусу, адже немало їх не можуть бути усиновлені, бо десь гуляють матері-`зозулі`, які, покинувши своїх дітей, офіційно від них не відмовились. Протягом 2007 року службі у справах дітей вдалось вирішити долі 539 таких діток – вони набули необхідного юридичного статусу.

Олег Гаваші поставив перед керівниками відповідних структур завдання: зокрема активізувати роботу щодо пошуку потенційних батьків-вихователів, які могли б створювати дитячі будинки сімейного типу. Особливо – серед молодих сімей – випускників вищих навчальних закладів педагогічного профілю, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також