На Закарпатті спростовують появу небезпечного австралійського павука

52
0

Нещодавно все Закарпаття сколихнуло повідомлення лікаря Віктора Петрова про появу смертельно отруйного павука. Однак чимало фахівців поставили під сумнів таку інформацію.

Раніше Mukachevo.net повідомляло, що в селі Сторожниця на Ужгородщині виявили дуже небезпечного австралійського павука, який є чи не найотруйнішим у світі.

Після розголосу в соцмережах та ЗМІ, в коментарі журналістам "Суспільне Ужгород", голова Холмківської громади, куди входить село Сторожниця, Тетяна Вачіля повідомила, що інформація щодо появи небезпечного павука не підтверджена. ЇЇ спочатку опублікували в одній з груп у Facebook кілька тижнів тому, до представників територіальної громади ніхто не звертався.

Також деякі фахівці заявили, що насправді виявлений павук це павук-землекоп Atypus, природнім ареалом існування якого є Україна. Землекопів через зовнішню подібність порівнюють та плутають з агресивними і небезпечними видами австралійських павуків.

"Хтось побачив абсолютно безпечного павука-землекопа, споконвічного мешканця України та Закарпаття зокрема, і роздув "сенсацію". А нарід, що любить боятися, підхопив. В Україні нема жодного смертельного павука. Навіть каракурт, мешканець наразі ще окупованого росією Криму, який часом трапляється на півдні України та, спорадично, в Донецькій області, небезпечний, але умовно "смертельний" - випадки загибелі людей від його укусів трапляються, але рідко. Жоден тропічний павук, і "роздутий" Atrax robustus зокрема, у нас не виживе, бо не витримає наших осінніх холодів, не те що зимових морозів", — йдеться на сторінці екзотаріуму "Акваріум".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також