На Закарпатті стартувала робоча частина Чемпіонату світу зі слідової роботи (ФОТО)

5
1

Як відомо, вчора відбулось відкриття ХХІІ Чемпіонату світу зі слідової роботи серед службових собак “World Championship 2016 for Tracking Dogs”.

Участь в ньому беруть 42 спортсмени з 21 країни світу. Місце проведення, а саме Закарпаття, обрало управління Міжнародної федерації кінологів, що знаходиться в Брюсселі, передає УНН.

Протягом 4 днів змагать кожен учасник має пройти по дві слідові дистанції по 1800 метрів: на пшеничному полі та по оранці. На прокладених маршрутах знаходяться по сім предметів з різних матеріалів, які й треба знайти собакам. Максимальна кількість балів, яку можуть отримати учасники – 200 балів.

Судять змагання двоє суддів-міжнародників зі Словаччини та Австрії. Володарі ж І-ІІІ місць отримають великі кубки чемпіонату та світове визнання.

Україну на Чемпіонаті світу представляє німецька вівчарка з м. Ромни Сумської області. Пес та його тренер Сергій Шлапак є співробітниками ДСНС. Обидва були учасниками пошуково-рятувальних операцій у зоні АТО. Раніше ця команда вже посідала ІІІ місце на Чемпіонаті світу з рятувальної роботи.

А учасниця зі Швеції розповіла, що попри перемоги у національних змаганнях для неї та її німецької вівчарки Лоссера чемпіонат в Україні – це найбільший конкурс, у якому вони беруть участь. Шведам досить складно було пристосуватися до клімату Закарпаття, адже собаку тренували в умовах засніженої Швеції, а температура на конкурсних полях в Україні перевищує +20 градусів за Цельсієм.

Учасники, які приїхали з Данії, Австрії, Норвегії, Естонії, Угорщини, Словаччини, Франції, Люксембургу, Чехії, Польщі, Словенії, Італії та інших європейських країн, висловили своє захоплення закарпатськими краєвидами. Конкурсанти є чемпіонами своїх країн, пройшли декілька кваліфікаційних відборів до чемпіонату, який є найтитулованішим змаганням серед службових собак. Більшість спортсменів, що приїхали на Закарпаття, співпрацюють з поліцією, прикордонниками або службою порятунку у своїх державах. Їхня спеціалізація – пошук слідів, предметів, людей, пошук під завалами тощо.

Коментарі

Д
Добрый

Верю в умных собакусов! Да просто, их отпустити!

Читайте також