На Закарпатті стартував сезон чорниці

225
6

Щороку сотні людей піднімаються в гори, щоб назбирати ягоди.

Як повідомляє "Суспільне. Ужгород", збір чорниць починається з липня і закінчується під кінець вересня чи початок жовтня. Для того, щоб збирати ягоди жодних дозвільних документів людям не потрібно. Вони потрібні тільки підприємцям, котрі заготовляють ягоди.

"Ми встаємо у 2-3 години ночі, добираємось машиною, але біля обіду ми вже вдома. Можемо назбирати до 50-80 кг, інколи й до 100 кг. Збираємо ягоди у гірських районах, зокрема на полонині Рівній. Для збору люди беруть з собою 50-60 літрові бочки. Дуже багато людей їдуть збирати чорницю з усіх сусідніх сіл. З одного села їдуть по 5-6 машин", — розповіла закарпатка, яка щороку збирає ягоди.

Врожай цього року дуже добрий, проте ціни трохи виросли порівняно з минулим роком. В Ужгородському районі 1 літр чорниць коштує 70 гривень.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Вася

У тебе ж інтернет під рукою. Глянь хоч картинки і назви культур, а то насипаєш немов розморожений після 1850 року.

В
Васьови

Василю, не бався сомара туйки. Ваші-наші... підміна понятть. По-нашому, то усе било яфини, за перевалом на Франківщині - афини. А чорниці - ягоди схожі на малину. А лохину лишім для лохів!

В
Вася

Ваші яфини? Це чорниці які виростила природа, а варвари їй човпуть гребінками у промислових масштабах. Щось я не пригадую 'ваших' ферм з лохиною чи чорницями

П
Пиринець

Соромно їм! Продалисьтеся за 1000 гривен, то позакривайте писки.

СЗ
Соромно за Вас

Най Пиринець повість як землю в Пилипці деребанять. Най Пиринець повість як платили по 1000 грн. за голоса на виборах. Най Пиринець повість як ліс колбасять. Най Пиринець повість як заподні землі приватизовують. За чорниці вони журяться. Як і у сій нашій владі, доберуться до кормушки, тай нажертися не можуть.

ПС
понавидумували собі

Які то "чорниці"?! То наші яфини!

Читайте також