На Закарпатті створять центр туризму та планують розбудову кемпінгових містечок

15
0

Минулоріч Закарпатська обласна рада виграла європейський грант на загальну суму понад 890 тисяч євро на проект «Підтримка економіки Закарпатської області через розвиток і промоцію її туристичного потенціалу».

Сума співфінансування з фондів ЄС становитиме 712 тисяч євро. Період реалізації проекту – до липня 2016 року. Прогнозовані результати проекту – розширення мережі туристичної інфраструктури регіону, упорядкування та облаштування мережі туристичних шляхів Закарпатської області, підвищення рівня поінформованості відвідувачів регіону про його туристичний потенціал через он-лайн ресурси, збільшення кількості широкомасштабних туристичних промоційних заходів, створення теоретичної бази розвитку інфраструктури області. Представники Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» наразі оцінюють реалізацію цього проекту в області.

Експерт Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», Анна Ососінська повідомила, що туризм для такого регіону як Закарпаття може стати базовим для розвитку економіки. Тому запропонувала допомогу експертів у розробці стратегії туристичної галузі Закарпаття. «Цей проект стимулюватиме розвиток галузі. Але доцільно розробити стратегію, яка б дала відповіді та те, як має розвиватися галузь на найближчий період. В цьому ми готові вам допомогти», - запропонувала експерт свою допомогу.

Володимир Чубірко зауважив , що розвиток туристичної сфери – пріоритет у діяльності влади. «Для нас головне створити нові робочі місця, залучати нових інвесторів.  Маємо багато пам’яток культури, унікальну історію кожного міста й селища. Розвинений сільський туризм,  бальнеологія, що дає можливість залучити туристів, в тому числі й із-за кордону. Ми створюємо логістику туризму. Кінцевий мета – маємо створити якісний туристичний продукт. Також плануємо створити в області центр туризму. Тепер акцентуємо увагу в рамках проекту на створенні кемпінгових містечок.  Досвід експертів з ЄС для нас стане дуже вагомим», - зазначив керівник ради.

В свою чергу голова ОДА Василь Губаль додав, в обласній адміністрації для координації роботи планують створити управління туризму. «Також і в районах будуть створені такі відділи. Ми будемо всіляко сприяти розвитку ініціатив в туристичній галузі. В районах готові долучатися до реалізації грантових проектів ЄС, адже за умов нинішнього фінансування підтримка європейських партнерів для нас стає вельми важливою», - резюмував керівник обладміністрації.

Прес-служба Закарпастької облради 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також