На Закарпатті судитимуть організовану групу яка "випустила" за кордон більше 20 ухилянтів (ФОТО)

9
2

Обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої групи вже скеровано до суду.

За даними слідства, схему незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками організував директор товариства з Ужгорода.

Як зазначають у Прокуратурі Закарпаття, до протиправної діяльності він залучив свого сина та співробітницю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У складі організованої групи вони виготовляли фейкові висновки спеціалістів медустанов інших областей про нібито наявні у «клієнтів» хвороби, які несумісні з проходженням військової служби.

У подальшому підроблену медичну документацію громадяни надавали при проходженні військово-лікарської комісії. У РТЦК та СП вони одержували довідки про непридатність до військової служби, з якими надалі безперешкодно перетинали кордон. Правоохоронці задокументували, що протягом квітня-червня 2022 року таким чином до Угорщини та Словаччини виїхало більше 20 військовозобов’язаних чоловіків.

Організатора викрили в середині червня на одержанні чергової оплати – 11 тисяч доларів та 18 500 грн – від громадянина, що також планував виїхати з України таким чином.

Тоді фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 1 млн грн застави.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

С
СуперМаріо

Цей долбодятел допоможе своєму синові заробити срок.

В
Внатурі

Ці "випустили"... А хто випустив ухилянтів?

Читайте також