На Закарпатті центр зайнятості розказав дітям про світ професій

4
0

З метою формування у школярів мотивації до праці, відновлення соціального статусу робітника в суспільстві та престижу робітничої професії, в Перехрестянській школі-інтернаті відбувся День профорієнтації на тему: «Світ професій».

У заході прийняла участь головний спеціаліст Виноградівського районного центру зайнятості Наталія Гук. Вона проінформувала учнів про стан сучасного ринку праці району та області, розповіла про послуги служби зайнятості, можливість та умови навчання за рахунок коштів Фонду державного загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття.

На Дні профорієнтації учасники проходили психодіагностичне обстеження з метою визначення провідної сфери діяльності, підходящої спеціальності. Це один з видів допомоги учням у виборі професії, що надає служба зайнятості. Школярі активно спілкувалися з фахівцем центру зайнятості, ділилися своїми планами на майбутнє, ставили питання та отримували на них вичерпні відповіді.

На зустріч з учнями був запрошений успішний підприємець, майстер своєї справи - А. Олас, який представив професію слюсара з ремонту автомобілів. Спеціальність користується неабияким попитом на ринку праці. Пан Олас звернув увагу на переваги робітничої професії, її затребуваність та стабільний дохід. Продовжила цікаву розповідь про світ професій Ірина Болдог, яка розповіла про спеціальність кухаря. Кухарську майстерність Ірина Золтанівна прирівнює до мистецтва, адже недарма кулінарні витвори називають шедеврами.

Підсумовуючи зустріч, директор Перехрестянської школи-інтернату побажав своїм вихованцям вдало обрати життєвий шлях, щоб зайняти гідне місце в суспільстві.

На завершення профорієнтаційного дня пролунали тематичні музичні вітання з уст учнів, які вдало доповнили доброзичливу атмосферу заходу, а слова милозвучних українських пісень про працю - торкнулися до серця кожного з учасників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також