На Закарпатті цивільних готують до національного спротиву (ФОТО, ВІДЕО)

194
1

Для курсантів Закарпатського обласного центру підготовки населення до нацспротиву заняття проводять досвідчені інструктори, ветерани війни.

Як розповідає "Суспільне Ужгород", заняття для курсантів Центру підготовки населення до нацспротиву проводять у п’ятницю та на вихідних. Тут вивчають тактичну медицину, топографію, вогневу тактику, вчаться стріляти і проходять спеціальну фізичну підготовку. У лютому почав навчання третій набір охочих вивчати військову справу.

"Зараз ми відпрацьовували як можна перенести пораненого, використовуючи підручні засоби. Плащ-накидку, пончо, куртку, на руках. Відпрацьовували ці моменти", — розповідає інструктор Ігор Мельников.


Курсанти посиленого курсу. Вивчають тему евакуації поранених із поля бою. Роблять це в бронежилетах, касках та зі зброєю в руках. Викладачі — інструктори-ветерани, які пройшли війну, отримали поранення чи з інших причин не можуть бути зараз на фронті. Тут розказують найважливіші речі, які точно пригодяться в бою. За майже рік роботи Закарпатський обласний центр підготовки населення до нацспротиву провів три набори курсантів.


"Якщо перший набір у нас був 140-145 людей, то зараз у нас більше 200 людей. Це вже третій набір пішов. Які результати? От, наприклад, із посиленого курсу 4 курсантів пішли в ЗСУ. Одна з дівчат, яка у нас займалася, зараз є інструктором на полігоні", — розповідає керівник Закарпатського центру підготовки населення до нацспротиву Юрій Беляков.

Готують населення до нацспротиву в шести районах Закарпаття. На місцях інструктори центру навчають охочих. Записатися в курсанти центру можуть усі, кому виповнилося 18 років.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Анатолій

Респект

Читайте також