На Закарпатті у 9 районах зберігається

7
0

354 тонни отрутохімікатів

За результатами інвентаризації на території області обліковано 354,022 тонни отрутохімікатів. що розміщені у 9 районах області і знаходяться в 51 складському приміщенні. Хімічні засоби захисту рослин зберігаються в незадовільних умовах без належної охорони і потребують термінового вивозу на утилізацію. Про це сьогодні, 26 жовтня, поінформувала прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Наразі тривають роботи з підготовки до відправки у Німеччину цих отрутохімікатів на утилізацію. Зокрема у Тячівському та Берегівському районах станом на 26 жовтня 2007 року спеціалістами НВТ «Динаміка» виконано роботи по перезатаренню 45 тонн ХЗЗР. Із 17 населених пунктів Берегівського і Тячівського районів, де були розміщені отрутохімікати, 13 остаточно звільнено від пестицидів, котрі звезені у два склади. Всі хімічні засоби захисту рослин поміщають у поліетиленові пакети та спецконтейнери. Паралельно з вивезенням засобів захисту рослин за межі країни, буде здійснено завантаження інших пестицидів у ємності.

Роботи будуть проводитися доти, доки все Закарпаття не звільниться від цих отрутохімікатів. А це має відбутися до кінця 2007 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також