На Закарпатті у реабілітаційному центрі відпочиває 10 ведмедів (ВІДЕО)

15
0

В унікальному для України реабілітаційному центрі для бурих ведмедів, що належить до Національного природного парку «Синевир» на Закарпатті, зараз на лікуванні перебуває десятеро ведмедів.

У кожного з вихованців - своя непроста доля - деякі зазнали жорсткого поводження або ж їх неналежно утримували, інші мають фізичні чи психічні розлади. Їх оздоровлюють добрим відпочинком, пише ЗІК.

Улітку тварин годують яблуками, морквою та кавунами. Та все ж головні ласощі для ведмедя – мед. За словами директора Центру реабілітації бурого ведмедя Ярослава Бунзяка, із двох місцевих вуликів вже вдалося зібрати 15 літрів меду для тварин. Дають потрохи, щоб тварини не вразили собі солодощами зуби.

У спекотну пору ведмеді плавають у басейні, їм регулярно влаштовують душ.

Найбільшого місцевого вихованця звати  Дюрі, але у центрі його називають "генеральним директором". Нещодавно тут з’явилося й ведмежа Мишко, якого від зграї собак врятував  закарпатський підліток.

«Мишка привезли недавно, він активно набирає вагу – із 8 кг до 25-ти кілограмів», - розповів Ярослав Бунзяк. 

Окрім головних підопічних – ведмедів – у центрі зараз також проходять реабілітацію орел-канюк із пошкодженим крилом, якого підібрали мисливці, та борсук.

Зазначимо, що центр уже став одним із улюблених місць для відвідин туристами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також