На Закарпатті велика частина привізного хліба. Причина – гонор місцевих пекарів

14
16

Ситуація з небаченим подорожчанням хліба на Закарпатті – найбільш показова в Україні. На піку так званої «продуктової паніки» вартість буханки сягала 16 гривень.

Але різкий скачок ціни на головний продукт є результатом ще й своєрідного гонору закарпатських хлібовиробників, пояснюють у департаменті агропромислового розвитку ОДА.

«Зараз на Закарпатті багато привізного хлібу з Львівського, Тернопільського та Івано-Франківського хлібозаводів. Уявіть собі, що там він в рази дешевший, ніж у нас, - каже Юрій Лесьо, заступник директора департаменту. – До прикладу, через те, що наші пекарі «викаблучуються», всі санаторії Свалявщини, а також частина на Мукачівщині почали закуповувати хліб за межами області».

Разом з тим, через останні зміни цін на бензин така схема роботи стає не надто вигідною. Тепер саме час схаменутись тутешнім підприємцям, каже Юрій Лесьо: «Якби наші виробники хліба мали клепку, то зараз вони б наростили об’єми виробництва і зменшити ціну.

Тоді б вони могли забезпечувати більшу кількість громадян і мати більший прибуток, а ще й утворити додаткові робочі місця для краян.

Замість цього, ми ще до сьогодні годуємо Львівщину, Тернопільщину і Івано-Франківщину податками».

Нагадаємо, минулого тижня було зафіксовано, що на Закарпатті найдорожчий хліб в Україні. А 16 гривень за буханку є спекуляцією місцевих пекарів

Мукачево.net

Коментарі

П
покупець.

До речі,самий смачний хліб в Ужгороді -житній (пече Елеватор) коштує 8 грн. Де продається такий хліб в Мукачеві?

1
111

Який гонор у пекарів? Про то що скільки коштує газ чи електрика для пекарів наші можновладці чомусь мовчать! А ще має бути сто відсоткова проплата на місяць в перед. Недай Бог щоб збідніли Облгази чи Обленерго бо то всьо олігархів. А відносно хліба для Києва то вони все життя випікали хліб із зерна Державного резерву, яке набагато дешевше.Чому "Влад" безпідставно взвінтив ціни на муку?Знову чинуші мовчать - бо з того жиють!

J
Jaccenjuk2015

chlib-16 griv.kalasnikov-15griv.zisny cheloveka-0 griv.

2
270%-inflacio

:(

У
укр

+ до хлібопічки. Три роки хосную, не нарадуюся.

AH
ad hoc user

ПлачУ за електроенергію 46,26 гр. за 150 kWt*h на місяць. А хліб у хлібопєчці кіловий (1kg), мош робити закладку на 600 g, зато не треба вручну мішати - треба лем погар молока, 15g масла, сухі дріжджі, мало води, 600g муки - вихід 1 кіло французького хліба.

В
варош

варто купувати в Угорщины хлібчик!

.
.

Хлібопіпчка робить 3 години одну буханку маленьку і дуже жре електроенергію.То лиш у кого магніти на счетчику можна

Я
я

брехня, та в кажному селови пекарны є, а нам заливавуть дурницю.

С
Света

Для Івана діло не в ціні а в ЯКОСТІ а з вашого хліба пане іван лем ліпити пістолети

С
Света

В Закарпатті самий смачний хліб в Ужгороді і Берегові а само грішить з хлібом Мукачево особливо Барва, Пивзавод і Колосок

0
007

А як щодо хліба Балоги чи Йовбака?Вони теж «викаблучуються»? "В киосках Киева по продаже социального хлеба вернутся такие цены: украинский - 5,94 грн, пшеничный - 4,80 грн, батон нарезной - 4, 86 грн. «Уже завтра, в субботу, максимум во второй половине дня, будет старая цена на социальный хлеб»,дав обіцянку громаді київський чиновник.

Н
ніка

До речі,самий смачний хліб в Ужгороді -житній (пече Елеватор) коштує 8 грн.

І
Іван

Гонор? Та одкрийте собі пекарню та пичіть хліб по 8 гривень, слабо? Понятноє діло ош не будете пекти, бо за зароблені гроши не накормите свою сімю і чиляди зарплату не поплатите. А щи диржаві налоги поплатити, оренда, газ, світло...

AH
ad hoc user

Жона моя купила хлібопєчку - типирь маємо домашный хліб, якість докус ыншака і робить в автоматичному режимі. Купляйте китайські хлібопєчки.

M
marton

tista haszon 1oo procent

Читайте також