На Закарпатті відбудеться етнофестиваль культурних традицій

14
0

В п'яти населених пунктах України, Угорщини, Румунії та Словаччини пройдуть культурні етнофестивалі за програмою транскордонного культурного співробітництва.

На реалізацію програми Європейський Союз виділив 93 тис. євро, ще 6 тис. євро внесуть самі учасники програми, пише Укрінформ.

Метою програми, що здійснюватиметься за фінансової підтримки Євросоюзу, місцевими сільськими радами та громадськими організаціями, є збереження і розвиток національних культурних традицій у прикордонних регіонах.

Організатори сподіваються, що на кожному фестивалі виступить близько 600 учасників фольклорних колективів із чотирьох країн, і на них побувають тисячі українців, угорців, словаків та румунів, які проживають у прикордонних регіонах.

За домовленістю сторін, досягнутою напередодні, культурні заходи розпочнуться 3-4 червня у місті Сату-Маре та селі Домагідо Гранца (Румунія) фестивалем молоді. Цю естафету підхопить українське село Невелетленфолу Закарпатської області, де 18-19 червня відбудеться фестиваль національного танцю і народної музики. А 25-26 червня спільне свято обжинків завітає до угорського села Опай. Серія міжнародних культурних заходів завершиться 3-4 грудня у словацькому селі Янок фестивалем вертепів.

За інформацією співучасника програми, голови угорського села Опай Мікловша Ердеї, незабаром спільний календар культурних подій буде опублікований в Інтернеті українською, угорською, словацькою та румунською мовами.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також