На Закарпатті відбувся перший етап чергових атестаційних експертиз

12
0

На виконання наказів управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації від 11.10.2011р. №731 „Про атестаційну експертизу Хустського професійного ліцею сфери послуг” і №732 „Про атестаційну експертизу Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування” відбулися І етапи чергових атестаційних експертиз відповідно:

 

– 19-20 грудня в Хустському професійному ліцеї сфери послуг;
 – 21-22 грудня в Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технологій харчування.
 
Атестація спрямована на визначення спроможності навчальних закладів здійснювати освітню діяльність на рівні державних стандартів.
 
 У Хустському професійному ліцеї сфери послуг учні трьох випускних груп, які в кінці грудня отримають дипломи кваліфікованих робітників із професій швачка і закрійник, а в Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технологій харчування учні двох випускних груп – із професій кухар, кондитер та офіціант, бармен підтверджували свої вміння і навички шляхом виконання комплексних кваліфікаційних завдань (ККЗ) з кожної складової цих професій. 
 
ККЗ складалися із теоретичної і практичної частини. 
 
ККЗ із професійно-теоретичної підготовки спрямовані на можливість учнів показати знання програмового матеріалу із професій, вміння застосовувати їх при виконанні робіт, експлуатації обладнання тощо.
 
ККЗ із професійно-практичної підготовки включали види робіт, які за складністю відповідають вимогам освітньо-кваліфікаційних характеристик, робочих навчальних планів і програм відповідно швачки 4-го розряду, закрійника 4-го розряду, кухаря 4-го, кондитера 3-го, офіціанта 4-го, бармена 4-го розрядів.
 
Другі етапи атестаційної експертизи відбудеться у квітні 2012 року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також