На Закарпатті відбувся всеукраїнський зліт туристів-краєзнавців

16
0

VІІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців – активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків» відбувся наприкінці липня на базі Центрального табору туристського активу учнів України (село Осій Іршавського району Закарпатської області).

Про це  повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. У зльоті взяли участь збірні команди 20-ти областей України, АР Крим, міст Києва та Севастополя - всього 255 учасників.

Юні краєзнавці змагалися у трьох основних видах програми: туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут, творчі майстерні за напрямами краєзнавчих досліджень та конкурсна програма. «Найскладнішим був туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут. Проходження маршруту тривало два дні. У перший день учасники зльоту показували свої знання та вміння на контрольно-залікових станціях з історичного краєзнавства, археології, екології, геології, географічного краєзнавства, фольклору та етнографії», - йдеться у повідомленні прес-служби. За підсумками двох днів проходження маршруту були визначені переможці - команди Полтавської, Харківської та Черкаської областей. У роботі творчих майстерень учасники команд представляли звіти про дослідницьку та пошукову роботу туристсько-краєзнавчих гуртків, інших творчих об’єднань, членами яких вони є. Переможці та призери туристичних змагань були нагороджені грамотами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, кубками та призами, а учасники - грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Довівдка: з 1991-го року міністерством спільно зі Спілкою письменників України, Спілкою композиторів України, Українським фондом культури започатковано рух учнівської молоді «Моя земля - земля моїх батьків», який має на меті активізацію туристсько-краєзнавчої та пошуково-дослідницької діяльності в навчальних закладах, підтримку підростаючого покоління та педагогічної громадськості в збиранні, дослідженні, збереженні та примноженні духовної і матеріальної культури рідного краю.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також