На Закарпатті відкриють реконструйовану дамбу на Тисі довжиною майже 10 кілометрів (ФОТО)

11
0

Сьогодні поблизу села Гетиня Берегівського району відбудеться урочисте відкриття реконструйованої дамби р.Тиса, - повідомляють у Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса (БУВР Тиси).

У рамках реалізації спільного українсько-угорського проєкту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SAFETISZA) з осені 2019 року проводилися будівельні роботи з реконструкції захисної дамби р.Тиса на ділянці с.Теково – с.Гетеня.

Протягом трьох років будівельники підрядної організації ПрАТ «Виноградівська ПМК №78» нарощували лівобережну дамбу р.Тиса на ділянці протяжністю 9,56 км, реконструкцію берегоукріплення на двох ділянках загальною довжиною 492 м. поблизу сіл Гетеня та Теково, і здійснили влаштування 7 переїздів через дамбу в районі сіл с.Гетеня і Чорнотисово.

Проєкт SAFETISZA здійснюється за рахунок гранту Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва
Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також