На Закарпатті відкриють "Школу місцевої демократії"

4
3

18 липня у місті Ужгород відбудеться навчальний семінар «Школа місцевої демократії», який організовується Українським незалежним центром політичних досліджень (Проект «Громадяни в дії») у співпраці з Карпатським агентством прав людини «Вестед».

Школа спрямована на вивчення правових механізмів участі громадяни в управлінні містом, виробленні та ухваленні рішень на місцевому рівні, здійсненні контролю за місцевою владою.

Протягом навчання на Школі учасники дізнаються про:
- роботу органів місцевого самоврядування в Україні «на практиці»;
- як бути депутатом місцевої ради «без депутатського значка» та готувати проекти рішення для розгляду на засіданнях ради;
- які існують можливості та інструменти для здійснення контролю за місцевою владою;
- як захистити свої інтереси перед місцевою владою через проведення громадських слухань;
- що таке проект рішення місцевої ради та як його підготувати.

У рамках Школи відбудеться дискусія з представниками Реанімаційного пакету реформ «Дорогою реформ: що змінилося в Україні за останній рік?».

Спікерами на Школі будуть провідні експерти Українського незалежного центру політичних досліджень, Інституту політичної освіти та Карпатського агентства прав людини «Вестед».

Коментарі

КК
Крiстiна криша

Нашу демократiю щей учитити хочуть?Вори,i мафiя,клани, недоторканi сидять у властi,пишуть i принимають закони.Научiть усiх.Апокалипсис,хаос,третья мирава гарантована.А Шаранича мiстром МВС покладiть заслужив почесно.Демократiя ти наша.

Ш
Шон

Ми вже ситi вiд тої демократiї, плодити чергових негiдникiв якi будуть не помагати а тормозити розвиток краю. Най iдуть робити, а не болтологiйов займатися, назначенням винних. Демократiя це мiф де люди нiчого не рiшавуть.

Ж
Жека

Черговий грант-проект від слов"янофоба Сороса.

Читайте також