На Закарпатті відзначили 65-річнцю утворення Чопського прикордонного загону

5
0

На Закарпатті урочисто відзначили 65-річницю утворення Чопського прикордонного загону.

З цієї нагоди в приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбувся святковий вечір, на якому поважних іменинників щиро вітали представники обласної влади, Ужгородської райдержадміністрації, колеги з Мукачівського прикордонного загону, ветерани прикордонної служби. Відбувся показ документального фільму про зародження, розвиток та діяльність Чопського прикордонного загону.

На завершення урочистостей - концерт у виконанні ансамблю пісні та танцю Державної прикордонної служби України та сольний виступ заслуженого артиста України і Туркменії В'ячеслава Гоги.

Довідково: Чопський прикордонний загін веде свою історію з часів Великої Вітчизняної війни. У 1944 році радянські війська в результаті низки успішно проведених операцій завершили визволення території СРСР і вийшли на державний кордон.

У 1946 році на Закарпатті було остаточно сформовано прикордонний загін, який пройшов численні етапи розвитку та структурні зміни: КПП "Чоп", СКПП "Чоп", Окремий контрольно-пропускний пункт "Закарпаття". У 2003 році ОКПП "Закарпаття" перейменовано на Чопський прикордонний загін.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також