На Закарпатті вікрився Зимовий табір німецької молоді Winterlager 2010

8
0

"Більше знань! Більше умінь! Більше майбутнього!". Під таким гаслом 2 лютого 2010 за ініціативою Всеукраїнського Об'єднання "Німецька молодь в Україні" та Організації "ЧинадіЇвськЕ товариство німців" у Закарпатській області стартував щорічний Зимовий молодіжний табір з вивченням німецької мови Winterlager 2010.

Як повідомили у Всеукраїнському об'єднанні Німецька молодь в Україні, метою проведення даного проекту є активізація діяльності молодіжних організацій для поліпшення німецько-українських взаємин у сфері молодіжної роботи. Учасниками проекту стали активні молоді люди з усієї України. Відбір учасників відбувався на конкурсній основі. Основними критеріями відбору учасників були: знання німецької мови, активна робота в молодіжній організації і бажання налагодити партнерські стосунки між українською та німецькою молоддю.

У результаті проведення табору учасники покращать знання німецької мови, поділяться професійним досвідом і отримають імпульс для подальшої роботи над спільними проектами.

Проект реалізується за підтримки БФ "Товариство розвитку" м. Одеса та Гете-Інституту України, м. Київ. Подібні проекти проводяться з метою підтримки німецької меншини в Україні, популяризації німецької мови та культури, а також розвитку і зміцнення німецько-українських взаємин.

Почесним гостем проекту стала координатор по молодіжній роботі БФ "Товариства Розвитку" м. Одеса - Тетяна Бальцер. На питання, чому німецька сторона здійснює фінансування даного проекту, вона зазначила: "В рамках програми підтримки німецького співтовариства в Україні БФ" Товариство Розвитку" фінансує проект Зимового табору, оскільки він об'єднує активну молодь. Молодь - це наше майбутнє і ми впевнені в тому, що Зимовий табір сприяє народженню нових ідей та підвищує популярність німецької мови та культури, тому що мовні заняття проводять асистенти з Німеччини".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також