На Закарпатті встановили більше сотні кнопок "термінового виклику" (ВІДЕО)

19
0

Терміново викликати міліцію відтепер не проблема. На Закарпатті у людних місцях встановили більше півсотні "тривожних кнопок". Нині повідомити про порушення громадського порядку буде дуже просто - кажуть міліціонери. І обіцяють, що на виклик прибуватимуть за три-п'ять хвилин.

Ось такі наклейки на будинку свідчать - тут є кнопка термінового виклику. Міліціонери показують як вона працює. Якщо, приміром, на вулиці у вас вкрали телефон.

Працівники закладу безкоштовно натискують кнопку виклику міліції. "Тривожний сигнал" надходить до ось цього офісу. Комп'ютер показує адресу, звідки поступила інформація про злочин.

Міліцейський наряд приїжджає за лічені хвилини. З'ясовує обставини злочину. В ідеалі зловмисника по гарячих слідах знаходять і затримують.

В Ужгороді встановили 8 таких кнопок: у магазинах, аптеках, кафе, відчинених цілодобово державних установах. Міліціонери кажуть, натиснути її швидше, аніж набирати телефонний номер.

Іван Габовда, старший інспектор Управління державної служби охорони при УМВСУ у Закарпатській обл.:

- Бувають випадки, коли у людини розрядився телефон, або людина забула удома, і йде по вулиці, і звертатися до якось громадян також не всі надають можливість скористатися мобільним телефоном.

Про кнопки термінового виклику міліції знають ще не усі мешканці.

Анна Котова, мешканка Ужгорода:

- Я в Ужгороді проживаю, але цього я не чула, чесно. Тепер дуже тяжкий час настав, мені ся видить, що дуже добре.

Олександр Попович, мешканець Ужгорода:

- Коли в мене злодії проникли в машину мою, припарковану у мене на подвір'ї, мені такої кнопки не вистачало у себе вдома.

Алла Олександрова, мешканка Ужгорода:

- Думаю, що потрібно. Люди мабуть будуть більше в безпеці знаходитися.

Цього року міліціонери обіцяють встановити сто таких тривожних кнопок по всій області.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також