На Закарпатті виявили 185 порушень в експлуатації шкільних котелень

5
0

Протягом січня-лютого спеціалісти Територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області проводили перевірки котелень шкільних та дошкільних закладів всіх без винятку районів області щодо дотримання вимог безпеки під час експлуатації котлів. Виявлено 185 порушень нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці.

 

Особливо тривожна ситуація, – розповів  начальник управління Михайло САВАРИН, – склалася у В. Лазівській, Коритнянській ЗОШ Ужгородського району, Закарпатському лісотехнічному коледжі, ЗОШ №10 м. Ужгород, Закарпатському  державному медичному коледжі, ЗОШ №3 і  №8 м. Виноградів,  ЗОШ №1 м. Берегово та ДНЗ №15 обласного центру, де  фахівці змушені були  констатувати цілий ряд грубих порушень норм і правил під час експлуатації котлового господарства. 
 
Серед найбільш характерних –  не проведення технічних оглядів котлів; відсутність як осіб, відповідальних за справний стан та безпечну експлуатацію техніки, так і належної документації, сигналізаторів загазованості приміщень; допуск до роботи з обладнанням підвищеної небезпеки осіб, які  не пройшли  навчання та перевірку знань з питань охорони праці тощо. А керівники Коритнянської ЗОШ, лісотехнічного та державного медичного коледжу, ЗОШ №10 і ДНЗ №15, що в обласному центрі, навіть не подбали про те, аби отримати дозвіл Держгірпромнагляду на експлуатацію котлів.
 
За результатами перевірок призупинено експлуатацію 12 котлів, до адміністративної відповідальності притягнено 23 працівники, в тому числі 8 перших керівників. На усунення виявлених порушень керівникам навчальних закладів видані обов’язкові для виконання приписи та розпорядження, виконання яких знаходиться на контролі теруправління. Робота в цьому напрямкові буде продовжуватися.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також