На Закарпатті виявили 228 порушень у проведенні польових робіт

9
0

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області здійснили планові перевірки суб’єктів господарювання агропромислового комплексу в основних сільськогосподарських районах краю щодо дотримання ними вимог безпеки під час підготовки та проведення весняно-польових робіт.

Мета цієї роботи, як розповів начальник відділу організації державного нагляду, управління охороною праці, розслідування та обліку травматизму теруправління  Володимир Яцків, полягала в тому, щоб вираз «битва за урожай» на практиці завжди залишався  лише т.  зв. фігурою мови, покликаною підкреслювати складність і потрібність звитяжного труда хліборобів для суспільства. Отож особливу увагу державні інспектори  звертали на дотримання вимог безпеки праці на місцях виконання агротехнічних заходів (обробіток ґрунту, посів сільськогосподарських культур, догляд за ними тощо).

У ході перевірок виявлено 228 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. До найбільш характерних з них слід віднести не проходження керівниками ряду господарств, у т.ч. фермерських,  навчання та перевірки знань з питань охорони праці; неотримання дозволів Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки; відсутність на машинах для внесення мінеральних добрив і пестицидів  попереджувальних написів про необхідність застосування робітниками  засобів індивідуального захисту, несправність техніки тощо.

Як наслідок, фахівцям у 13 випадках довелося призупиняти роботу обладнання та сільськогосподарських машин. До адміністративної відповідальності притягнуто 10 керівників суб’єктів  господарювання. За результатами перевірок видані  приписи ( розпорядження) на усунення виявлених недоліків, виконання яких знаходиться на контролі теруправління.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також