На Закарпатті виявили 90 тисяч випадків порушення правил користування газом

10
4

Під час проведення планово-технічного огляду "Закарпатгаз" виявив порушення користування газовими та опалювальними приладами в 90 тисячах осель і відключили 766 споживачів.

Працівники підприємства вобстежили на щільність внутрішньобудинкові газопроводи, газові та опалювальні прилади (за допомогою мильної емульсії або приладовим методом), за необхідності ліквідували виявлені витоки газу.

Роботи з ПТО внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, які проводяться ПАТ «Закарпатгаз», дозволяють не тільки виявити порушення, але й  запобігти виникненню аварійних ситуацій.

Як підтвердили результати ПТО, більшу частину порушень складає самовільне встановлення опалювальних газових приладів, відсутність тяги у димових та вентиляційних каналах, відсутність кватирки у приміщеннях, де встановлено опалювальне обладнання. «Основною проблемою у забезпеченні безпеки експлуатації газового обладнання є самовільне встановлення у квартирах чи приватних будинках опалювального газового обладнання та установка витяжної вентиляції штучного спонукання, в результаті чого виникає ефект зворотної тяги, що може призвети до отруєння чадним газом мешканців житла» - зазначає головний інженер Андрій Горват.

Фахівці ПАТ «Закарпатгаз» наголошують на дотриманні споживачами «Правил безпеки систем газопостачання», що дозволяє газовій мережі функціонувати безаварійно та безперебійно. З цією метою,  працівники ПАТ «Закарпатгаз» проводять населенню інструктажі безпечного користування газом в побуті з наданням Пам’ятки з експлуатації димових та вентиляційних каналів житлових будинків. На сьогодні такий інструктаж вже пройшло понад 79 тис. осіб, - повідомляє прес-служба ПАТ «Закарпатгаз». 

Коментарі

В
вася

Коли вже за них прокуратура озьмеся? Понавиставляли космічні ціни за всякі реєстрації приладів прикладом реєстрація колонки 2000грн чому не 200? Конвектора 3000грн чому не 300? Або 100? Ніякий закон ці ціни не пише,і пак ходять по дворах знаючи шо у кождого є якась проблема і гордо узвучують,але все рішаєся за 100 грн,частина з яких іде начальству,так як вони дяють вказівки на суми які вони мають принести після перевірок на техніку безпеки,замість того щоб адекватно то все зробити,назвати адекватні ціни,ні то треба людей бомбити,бо вони знають шо люди такі суми платити не будуть,а 100грн дадуть. За се шось не слова. Чому За себе не говорять? І я знаю шо із таким сталкувався кожний.

І
іван

вопрос розумному ГОРВАТУ хто мені поверне гроші за газофікацію в СВАЛЯВІ за труби 80 метрів но на баланс ви приняли скоро бо вам плюс нояж все фінансував тож газопровід мій а не ваш

І
іван

слухай ти горват треба йти учитися ти обясни народові кіть знаеш чому може бути з воротня тяга вас там набрали а плани читати не знаете от до мене прийшли у СВАЛЯВІ і мене не було дома і поставили пломби я не знаю звідки така наглость ходити по часним домам і пломбовати хай ті підермани прийдуть я нічого не довжен а вони сволочі лізуть Я ще не знаю що від мене ці газовики понесли а буде біда най думають як лізти в дом

В
Ваня

Яка нах.... зворотня тяга у турбо котла??? потрібно розділяти котли ви газові моніполістично спі...рашені взяточні гандони!

Читайте також