На Закарпатті викрили типографію, на якій друкували підроблені Covid-сертифікати (ФОТО)

17
5

Підпільна друкарня працювала на Тячівщині, а організував її 44-річний лікар та ще троє місцевих жителів.

В поліції Закарпаття розповідають, що клієнтів шукав сам медик серед своїх пацієнтів, яким і пропонував придбати негативний тест на COVID-19 без проходження будь-яких медичних маніпуляцій. А його спільники безпосередньо виготовляли підробку.

Підпільну типографію зловмисники облаштували на території одного з місцевих підприємств і оцінили свої послуги в 500 гривень за один документ.

Під час обшуків правоохоронці виявили готові довідки про негативні результати ПЛР-тестування, підроблені печатки, а також флеш-накопичувачі та засоби зв’язку.



Всім чотирьом учасникам оборудки слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення і збут офіційних документів та виготовлення підроблених печаток і штампів за попередньою змовою групою осіб.

У ході слідства поліцейські також перевірятимуть вказаних осіб на причетність до виготовлення інших видів ковідної документації. Підозрюваним загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

У справі триває досудове розслідування.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

К
Кукіш

А що, підробка підй@бок для ковдушів - це кримінал? Це ж звичайний бізнес, як і «тести» з овценацією, тільки без побочки і ризику для здоров’я.

ІВ
Іван Васильович

Нижньому Ага, відсоси спершу у 20 штатів,та може ся відмовлять))

ІВ
Іван Васильович

бидло

1
1234

І нич їм не буде у нас за наркоту дають 2 роки умовно і вертають обладнання, оби дальше робили і одбивали гроші і там так само буде

Н
Ноо

Ділаші

Читайте також