На Закарпатті викрито афери кредитних спілок – «Мрія» та «Тур’я»

26
0

Фахівці УБОЗ ГУМВС України в Закарпатській області викрили афери двох кредитних спілок – «Мрія» і «Тур’я». Про це сьогодні, 12 липня, під час прес-конференції в Ужгороді повідомив начальник УБОЗу в Закарпатській області Іван Немеш.

Матеріали справи щодо КС «Мрія» передано до суду. 3 особи з цієї спілки завдали шкоди 150 потерпілим вкладникам на суму понад 6 млн грн. Двох заарештовано, а третя учасниця – 61-річна жінка – перебуває на стаціонарному лікуванні.

Щодо кредитної спілки «Тур’я» матеріали кримінальної справи наразі формуються. Власники спілки обдурили близько 70 осіб, в основному мешканців Перечинського району Закарпаття. Люди вклали гроші і навіть майно під 25-30 % річних, кілька разів спілка навіть виплачувала відсотки, залучаючи цим більше вкладників.

Довідка.

Справи щодо кредитних спілок – єдині економічні злочини за останні 5 років із задокументованих і переданих до суду УБОЗом в Закарпатській області. За 6 місяців цього року УБОЗ на Закарпатті передав до суду 4 кримінальні справи, що стосуються контрабанди, наркоторгівлі (та замаху на вбивство) і квартирних крадіжок.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також