На Закарпатті вийшла книга про останнього (?) українського дисидента -

17
0

Різака

До Дня масових політичних репресій на Закарпатті вийшла друком книга Павла Пасічного «Іван Різак. Останній (?) український дисидент». Про це сьогодні, 19 травня, ЗІКу повідомили в прес-службі Закарпатської організації СДПУ(о).



Автор книги переконаний, що Іван Різак - «політв’язень № 1» в Україні. У книзі зібрані документальні матеріали і свідчення людей, що відображають «тернистий шлях закарпатського політика, який пройшов нелегкі випробування долі від успішного губернаторства у найзахіднішій області України, боротьби з мафіозними кланами, які у бізнесі і політиці встановлювали «свої правила гри» - до жорстокої політичної розправи і репресій новітніх можновладців, тісно пов’язаних з тою ж мафією і криміналітетом», - пише автор.



Книга, вважають видавці, зацікавить молодь і стане «пересторогою для багатьох людей, які заради вдоволення своїх кар’єристських і меркантильних амбіцій готові нехтувати усталеними моральними нормами і законом».



Книжку відкривають статті Л. Кравчука у співавторстві з В. Медведчуком «Про справу Різака» та Л. Кучми «Про екс губернатора Закарпаття І. Різака».




Іван Різак - екс-голова Закарпатської обласної державної адміністрації. Іванові Різаку інкримінують доведення до самогубства ректора Ужгородського державного університету В. Сливки; зловживання службовим становищем; одержання хабара; користування мобільним телефоном за рахунок `Закарпаттяобленерго`; організацію масових заворушень у Сваляві; незаконну видачу посвідчень радника губернатора трьом особам.



Екс-губернатор Закарпатської ОДА засуджений до 5 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном. Іван Різак звернувся до Європейського суду з прав людини.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також