На Закарпатті є найдовша та найкраща в Україні

8
0

ділянка туристичного шляху

80 кілометрів туристичного шляху на Рахівщині Закарпатської області повністю облаштовано за допомогою Швейцарсько-Українського проекту розвитку лісового господарства на Закарпатті FORZA. Зокрема детально розроблено, ознаковано та промарковано пішохідні туристичні маршрути. На сьогодні облаштована ділянка Закарпатського туристичного шляху (ЗТШ) у цьому районі є найбільшою за довжиною та найкращою за якістю виконання робіт в Україні. Про це 17 квітня, під час прес-конференції Ужгородського прес-клубу про досягнення в управлінні лісовими ресурсами Закарпаття розповіла координатор проекту FORZA Наталія Волошин, — повідомив кореспондент ЗІКу.

Ще 190 кілометрів промарковано і 30 з них повністю облаштовано у Воловецькому районі, зазначила координатор.

Закарпатський туристичний шлях (ЗТШ) – це міні-проект, який є одним із напрямків роботи FORZA, сказала Волошин.

Довідка ЗІКу.

FORZA – це Швейцарсько-Український проект розвитку лісового господарства на Закарпатті. Проект включає в себе 4 напрямки, зокрема і розвиток туризму на Закарпатті:

Поліпшення добробуту населення: залучення місцевого населення до планування та впровадження заходів, спрямованих на підтримку місцевої ініціативи та економічного розвитку громади шляхом використання всіх корисностей лісу, у тому числі туристично-рекреаційного потенціалу.

Ідея розробки проекту є продовженням швейцарсько-української співпраці у сфері подолання наслідків стихійних лих та реконструкції за допомогою Швейцарської Гуманітарної допомоги після руйнівних повеней, що сталися 1998 та 2001 років.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також