На Закарпатті за новим законом вже розмитнено більше 3 тисяч "євроблях" на понад 200 млн грн.

13
9

Закарпатська митниця у режимі «імпорт» оформила 2375 автівок та 631 авто, як тимчасово ввезенні.

Як повідомили в ДФС у Закарпатській області, станом на 10 січня у митному режимі «імпорт» оформлено 2375 автівки, що принесло до держбюджету 191,4 млн грн. Середня митна вартість таких авто склала 3700 дол. США.

Також оформлено 631 авто, що були ввезені на митну територію України тяк транзитні (так звані євробляхи). Такі автівки принесли до держбюджету майже 40 млн грн митних платежів та понад 5,3 млн грн добровільного внеску. Середня митна вартість цих автомобілів – 2100 дол. США.

Оформлені авто в розрізі років виготовлення: 1995-2000 – 406, 2001-2005 – 1255, 2006-2010 – 886, 2011-2015 – 437, 2016-2018 – 23. Більше 90% автомобілів – вартістю до 10 000 дол. США.

Нагадаємо, ще 21 грудня за інформацією ДФС Закарпаття, кількість розмитнених авто сягнула 969. Тоді до бюджету було сплачено понад 61,5 млн гривень.

Ще на початку листопада, Верховна Рада підтримала законопроект по ніби зменшенню акцизного податку при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Загальну формулу розрахунку акцизу раніше Mukachevo.net публікувало: базова ставка (акцизний податок) множиться на коефіцієнт двигуна (потужність двигуна ділиться на 1000) та вік машини (береться до уваги повний календарний рік).

Коментарі

Р
Рем

До Голеса. В Ужгороді в районі вул. Собранецької неможливо вже дихати: день і ніч колони пересічників як каравани переміщаються в бік кордону. В Ужгороді мабуть вже кожна третя машина - євробляха. За 500-1000 долларів бомжі понавезли сюди 20-30 річний металобрухт для себе, для жони і для дітини. Для Ужгорода закон Южаніної буде мати і позитивні - а саме - позитивні екологічні наслідки: вже по динаміці розмитнення зрозуміло, що 70-80% євроблях, що перевантажили транспортну систему Ужгорода, не будуть вчасно розмитнені і перестануть їздити. А це тисячі, а можливо і більше 10 тисяч корит, які вбивають екологію. Достойні їздити тільки ті - хто пройде фінансовий фільтр при розмитненні. Решта - не помре і без автомобіля: не мусай мати в кожній сімї авто, а деколи і два-три. Є громадський транспорт, пішки ходити теж корисно, і якось люди в радянський час обходились без авто.

А
Артур

Розмитнив машину, оцінили дуже добре (нижче ніж очікував). Особисто задоволений. Не маю проблем і мінінгітів. А ко ниє - най ниє дальше.

Г
Голесо

Рем ти шутиш?!ци шо..)))ліпшоіі букси з якоі красти мош,як пенсійний фонд ниє)))вовкам отару пригнали))Ви прямо ногами людину,толкаєте до пропасті незадумуучись...,може пенсійні фонди мають заводи фабрики,великий бізнес,поповняти?розмитнення як разова акція,не може боти предметом поповнення((Забруднювати повітря?а ти знаєш кілько машин закордоном,коптить і то тобі все несе сюда вітром?)))а ти знаєш шо по Кіотському протоколу Украіна забирає норму,по парниковим газам,у виді твердоі валюти?!ти ті гроші відів колись?то як з пенсійним фондом)))за Екологію переживаєш,та спирай фури з лісом...((Вродісьте не дурні...но нехочете думати((...ітак Юлішу собі уберете))вать "слугу урода")))) 18:06 логічно))Но жадность...треба урвати,друга каденція ПОПі не світить,треба злямзити все шо лишилося((((

Р
Рем

Подяка кожному євробляхеру, який розмитнив свій автомобіль: ваші важко зароблені кошти підуть на благе діло - підтримку пенсіонерів. Тим, хто не встингне розмитнити: вам також подяка, якщо припините таким чином забруднювати повітря нашого рідного Закарпаття.

В
Водій

Во во. Я теж показую митниці, що хочу купити volvo xc70 за 8 тисяч євро, показую сайт де людина таку ціну ставить. Мені кажуть що по їх каталогу таке авто стоїть 15000. Коли вже тому буде край?

Н
народ

Якби пiшли назустрiч людям, то хiба 200 млн. гривень надiйшло б до бюджета?Це смiхотворна сума в порiвняннi з числом завезених авто.Якби було встановлено вiд п"ятсот до тисячу доларiв, то сума сплачена до бюджету була б набагато бiльшою.

1
1234

А ще більш цікаво куди дивляться відповідні ОРГАНИ і не реагують на новшества фіскалів. Посадили б парочку та було б все в ажурі.

1
1234

Нехай відзвітують про безпредел, що чинять з авто по такому собі самопридуманому і невідомо за чий рахунок купленому у ДФС каталогу Швака та проводять НЕЗАКОННЕ завищення вартості автомобілів майже на 50-70%. Авто куплене за кордоном за 8 000 Євро змушують розмитнювати та сплачувати податки як із 15500 Євро. ДЕ ПРАВДА митні БЕЗПРЕДЕЛЬЩИКИ??? Думаєте то Вам зійде з рук? Перекриють поновому всі митниці та як заспіваєте?

З
Закарпутиць

Розмитнилися, пополнили карман можновладців. Дороги на ваші розмитненні хохлобляхи не учинять, а з тих грошей реклами передвиборчої побільше зроблять. Гордімося що ми українці;(

Читайте також