На Закарпатті зафіксували Північне сяйво (ФОТО)

7045
2

В ніч на 11 травня закарпатці мали нагоду спостерігати доволі рідкісне для України природне явище — північне сяйво.

Фото північного сяйва над селом Мідяниця та містом Іршава близько 23:30 10 травня, опублікували в Telegram-каналі "Суспільне Ужгород".

Також північне сяйво можна було побачити над Ужгородом. Фото природного явища опублікували на сторінці "Made in Uzhhorod".

Фото полярного сяйва над Ужгородом розмістила на своїй сторінці у Facebook Олександра Кузан. "Фото зроблені між 1 і 2 годинами ночі на мобільний телефон. Прикро, що дуже багато дротів, але все-таки побачити таке явище, коли його зовсім не очікуєш, дуже хвилююче. Я забула про всі свої страхи і вибігла на фотополювання на вулицю", — написала авторка фото на своїй сторінці.


В Головному центрі спеціального контролю пояснюють, що північне сяйво в небі над Україною — це наслідок серії сонячних спалахів і корональних викидів маси стали причиною потужних магнітних бур, що обрушилися на Землю ввечері п'ятниці.

Сонячні спалахи також можуть порушити зв'язок на Землі на вихідних. Геомагнітна буря, що триває, наразі є "екстремальною" або має рівень 5 з 5. Це перший шторм рівня G5 з жовтня 2003 року. Ураган може вплинути на енергосистему, а також на супутниковий і високочастотний радіозв'язок.

Коментарі

КВ
Корогод Володимир Миколайович ці

Цікаво: коли-небудь у минулому -- було сяйво над Україною?

UV
user voice

північне сяйво бо на півночи і я в телевізорі і кіно видів як воно виглядає

Читайте також