На Закарпатті залишився єдиний Герой Радянського Союзу -

14
0

Микола Кухаренко

Учора вранці, 9 травня, в Ужгороді відбувся мітинг-реквієм з нагоди 63 річниці Другої світової війни 1941-1945 років. Ветеранів традиційно вітали на цвинтарі «Кальварія», що розташований на одному з пагорбів Ужгорода. Губернатор області поїхав до Виноградова, щоб привітати єдиного на Закарпатті Героя Радянського Союзу Миколу Кухаренка. Про це ЗІКу повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.



Ветеранів, за традицією, вітали голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та його заступники, голова обласної ради Михайло Кічковський, мер Ужгорода Сергій Ратушняк, інші представники влади.



Губернатор сказав, що у рамках плану дій щодо поліпшення життєзабезпечення ветеранів війни триває зубопротезування ветеранів, забезпечення слуховими апаратами, телефонізація їх помешкань. Відтак голова облдержадміністрації від імені Президента України вручив деяким ветеранам державні нагороди, а також Почесні грамоти облдержадміністрації.



Опісля відбулося покладання квітів до пам’ятників «Україна - визволителям» та «Добровольцям Закарпаття - учасникам другої світової війни» в Ужгороді, основне дійство пройшло на Пагорбі Слави. Там за участі ветеранів Великої Вітчизняної війни, керівників області, сотні краян відбувся мітинг-реквієм.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також