На Закарпатті занепадає старовинний млин, який будував італійський архітектор (ВІДЕО)

30
5

Зруйновані приміщення та купи сміття всередині, так пере виглядає відомий колись на Закарпатті водяний млин у Великих Ком'ятах на Виноградівщині.

Цей млин побудували у 1890 році, спочатку він був дерев'яним та ручним і належав родині купців. У 1902 його викупив і реконструював місцевий священник.

Для будівництва нового млина він запросив архітектора з Італії. На той час це був один з найсучасніших та найпотужніших млинів в окрузі.

З приходом радянської влади, цю будівлю конфіскували, і передали на баланс місцевого колгоспу. Та млин продовжував працювати.

Більше дивіться у сюжеті Телеканалу Sirius:

Коментарі

Г
Геннадій

Кілька людей приїздили дивилися цей млин, я в тому числі. Там єдиний реальний проект, це збудувати гідроелектростанцію, а млин дати в нагоузку, щоб за ним дивилися (зробили музей чи ресторан). Але земля під млином не виділена, тому ніхто не ризикує вкладатися в проект.

М
Масон

Андрон, мы смотрим за тобой!

A
Andron

Дебіли. Всьо Закарпаття уничтожили.

ПВ
Правдоруб виправлення

бізнес плани віддати в БЕЗКОШТОВНЕ користування

П
Правдоруб

Щоби "врятувати" цей млин, то його треба на конкурсній основі через представлені бізнес плани віддіти в БЕЗКОШТОВНЕ користування дієвій людині за умов реставрації за свій кошт...

Читайте також