На Закарпатті затримали 4 браконьєрів

8
0

У передсвяткові дні держаними інспекторами рибоохорони особлива увага приділялась проведенню роботи направленої на запобігання грубих порушень правил рибальства в нерестовий період.

Саме з такою метою на водосховищі "Роман Потік-Горбок" було праведно ряд спільних рибоохоронних рейдів за участі працівників міліції Іршавського РВ УМВС (ст.л-нт Балега В.І., сержант Паунище І.І.) та інспекторів державної екологічної інспекції в Закарпатській області(Татарин Р.В.)

Результатом роботи стало затримання чотирьох браконьєрів, а саме гр.. Переста Ю.І. (житель с.Кольчино Мукачівського району), котрий разом із батьком гр..Переста І.В. здійснювали незаконне добування риби на нерестилищі за допомогою ставної "сітки-плутанки", в наслідку чого на момент затримання зловили 12 шт. карася. 
 
В іншому місці водосховища біля с.Дунковиця Іршавського р-ну, було затримано за незаконне добування риби в період нересту з використанням "підсаку" гр.. Пантьо М.В. та гр.. Устич І.І., які встигли виловити на мілководді 8 шт. карася.
 
На вказаних порушників було складено протоколи за ст..85 ч.4 КУпАП та проведено нарахування збитків для відшкодування в судовому порядку (санкція статті передбачає штраф від 340 грн. до 680 грн.). Заборонені засоби лову вилучено. 
 
Також за порушення режиму правил рибальства в нерестовий період до відповідальності було притягнуто ще 6 чоловік та здійснено перевірку водосховища на наявність "сіткоснастевих" знарядь лову. Результатом тралення водойми стало вилучення більше 500 м. "сіток-плутанок". На вилучені заборонені знаряддя лову складено акти для їх подальшого знищення. 
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також