На Закарпатті затримали 60 браконьєрів

4
0

З початку грудня місяця не дивлячись на мінливість погодних умов, що вносило певні корективи в діяльність інспекторів рибохорони, станом на 12.12.2011 року затримано 60 порушників природоохоронного законодавства.

 

Переважна більшість порушень пов'язана з ловом риби на зимувальних ямах та в місцях заборонених для рибальства на період нересту струмкової форелі. Також 4 чоловіка було притягнуто до адміністративної відповідальності за перебування в водоохоронній зоні з забороненими засобами лову (сітки плутанки, ятір - накладено штраф по 170 грн. ), ще у 2 випадках - 4 чоловіка було затримано за браконьєрство (вилов риби забороненими засобами лову - "павуки", сітки плутанки). На порушників складено протоколи і направлено в суд для притягнення до адміністративної відповідальності (штраф від 340 до 680 грн). На виявлену у порушників рибу (підуст, головень, уклея) вагою в 3 кг., проведено розрахунок збитку, котрий порушникам в сумі 227 грн. доведеться заплатити разом з штрафом. 
 
Всього вилучено 7 заборонених засобів лову та накладено 3100 грн. штрафу, з яких 612 грн. стягнуто на місці порушення. 
 
Інспектори рибоохорони наголошують на дотриманні правил рибальства в зимовий період, особливо в районах закритих для любительського рибальства, оскільки риба виловлена в таких місцях вважається незаконно добутою і підлягає відшкодуванню через "такси". Враховуючи підняття "такс по збитках" в декілька раз, сума стягнень може бути досить значною (підуст - 34 грн. 1 шт., головень - 17 грн. 1 шт., уклея - 17 грн. 1 шт., плитка - 34 грн. 1 шт., і т.д.).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також