На Закарпатті затримали зловмисників, які переправляли "ухилянтів" поїздами

17
4

42-річний чоловік та його 38-річна спільниця забезпечували клієнтам безперешкодний перетин лінії кордону за допомогою пасажирського потягу міжнародного сполучення з відправкою із міста Чоп.

Як повідомляють в поліції Закарпаття, підозрювані купували втікачам квитки, однак під час оформлення їхні дані не вносилися до офіційних баз даних. Встановлено, що фінансовий розрахунок із «клієнтами» відбувався у декілька етапів: спершу переказами на банківські картки, надалі – «з рук у руки», зокрема під час безпосередньої посадки особи на вокзалі. Вартість такої послуги для однієї особи становила 5500 євро.

Затримали вказаних осіб «на гарячому» – після перевезення на власному авто потенційного ухилянта у місто Чоп та отримання від нього останньої частини коштів у розмірі 2800 євро.


Парочку поліцейські затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі відкрито провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів.

Перевіряється причетність до даного злочину й окремих посадових осіб.

Затриманим повідомлено про підозру та за скоєне загрожує позбавлення волі на строк до 9 років. Розслідування у справі триває.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Б
Байден

Чом не воюють сини дуболома клычка, ветеринара данилова, притуля, некрасiвий кошовий та вся шайка95 квартала?))

А0
агент 008

обясніть допропорядним громадянам нову схему - чисто з любопитства :)

Г
Гур

Ніколи не продавали з імйой. Максимум на интерсити, се пі....дьош уже отазка.

П
Петро

Нічого не розумію, ну і що, що квитки без прізвищ? Поясніть будь ласка ую схему

Читайте також