На Закарпатті зібрали перший врожай равликової ікри (ФОТО)

17
5

Як повідомив Mukachevo.net експерт з туризму Федір Шандор, перший врожай равликової ікри зібрали на першій равликовій фермі Закарпаття у Нижньому Селищі, що на Хустщині.

Ця ферма запрацювала рік тому, і ми про неї розповідали в окремому матеріалі.

– Ікра равликів, іноді називають перлами Афродіти, — це вид ікри, що складається зі свіжих або оброблених яєць сухопутних равликів. Роздрібна вартість ікри равликів була у 2017 понад 150 євро за 50-грамову баночку, – розповів Mukachevo.net Федір Шандор. – Смак ікри схожий із «запеченою спаржею» або «запеченими грибами». Відзначається «тонкість смаку» та наявність «деревних нот», з вираженим «землистим ароматом». Так само відзначається схожість за смаковими якостями з чорною ікрою. До столу ікра равликів іноді подається як закуска до ігристих вин, іноді додається в супи.

Окрім ікри на фермі у Нижньому Селищі провели і першу дегустацію нового врожаю равликів, приготованих за місцевими рецептами з бринзою і лекваром.

  • Довідково: Перша равликова ферма, Нижнє Селище (поруч з Селиською сироварнею), 0680913922 - замовлення дегустації

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті влаштували перші в історії України перегони равликів. Це відбулося на Перечинщині.

Коментарі

З
Золотко

Се точно антиреклама.

И
Изянин

Нижнє Селище колись було нормальне, цивилізоване село, докіть туди не вселилися Французи, грандоїди Западних демократичних фондів і як тоті черв"яки начали точити здоровий організм порядного села. Поженилися, правда не на Селищанок а на польок-галичанок. Дурними грошима допомагали всім тим хто в селі був проти влади, особливо збивали з толку учителів та іншу інтелігенію. До речі типир також. Казки розказують про еко-ферми. Так на туй фермі аж три корови і чотири кози, неповна десятка поросят. Таких ферм на Виноградовщині сотні, але про них сайти не пишуть. Пак пізніше прийшов у село ще один пришляк Губаль і всі разом зробили свою чорну справу, народ про свої традиції поступово забуває, їм за грандове бабло нав"язують чуждий їм бит. Теперки черваки начли їсти. Фуй!

Р
Рома

Безкінечно можна дивитися на три речі - як горить вогонь. як тече вода і як працює хтось інший

П
Понти

За 150€ пів туші свині куплю і накормлю пів вароша.

В
Ваня

Фуй фуй

Читайте також