На Закарпатті жінку у комі та чоловіка із переломом тягнули до "швидкої" санчатами (ФОТО)

7
3

У ці вихідні на Свалявщині медики «екстренки» вже вкотре доставляли пацієнтів до санітарного автомобіля санчатами – через нерозчищені дороги автіки не могли дістатися до місця проживання хворих.

Про це повідомляє 103 Закарпаття.

У суботу, о 12.00 на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик із с. Стройне – 75-річна жінка втратила свідомість. На виклик виїхала бригада № 1100 у складі лікаря Магдалини Попович, фельдшера Оксани Грабар та водія Сергія Фалеса. Як з’ясувалося, цю пацієнтку медики «швидкої» добре знають – жінка має хронічні захворювання, часто викликає «екстренку».

Цього разу – гостювала у онуки і їй стало зле. Щоб дістатися до будинку, який знаходився згори пагорба (вул. Плеша), медикам довелось понад 2 км йти пішки у гору сніговими заметами. Понад півгодини, з медичним вантажем – ношами та валізами, лікарка та фельдшерка йшли бездоріжжям щоб врятувати життя пацієнтки.

Як з’ясувалося, у жінки була гіпоглікемічна кома. Після проведення всіх необхідних медичних маніпуляцій пацієнтка почала приходити до свідомості, її стан стабілізувався і покращився. Було прийнято рішення – транспортувати до автомобіля.

Жінку зафіксували на ношах, поклали на санчата і повезли до «швидкої». Як розповіла лікар Магдалина Попович, вони не вперше евакуюють пацієнтів з за допомоги підручних засобів. Так, наприклад, понад 2 км, саме з цього села на металевій тачці везли 120- кілограмового чоловіка.

Другий випадок: цього ж дня о 13.40 надійшов виклик із с. Яківське – 47-річний чоловік травмував руку, через сильний біль були проблеми з пересуванням. На виклик виїхала бригада № 1001 у складі фельдшера Сергія Кеменяша та водія Василя Легези.

Через замети на дорогах автівка «швидкої» не спромоглася доїхати до хворого. До пацієнта бригада продиралася пішки через засніжену лісову хащу. У чоловіка виявився складний перелом зі зміщенням. Пацієнта було знеболено, зафіксовано пневмошиною травмовану кінцівку та санчатами транспортовано до «швидкої». Медики доставили хворого до Свалявської лікарні.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Н
наруд

україна це еУропа)))

ДМ
Дідо Митрофан

Ось яку старість заслужили собі з цією державою. Ні пенсії, ні доріг, ні норм медицини. Один популізм і вічна боротьба з «ворогами» хоча всім відомо де знаходяться вороги.

??
? ? ?

Реформа таки діє!

Читайте також