На Закарпатті зійшла лавина

7
0

Підрозділи Територіального управління МНС у Закарпатській області продовжують допомагати ліквідовувати наслідки сильних снігопадів, що пройшли територією регіону.

 

Так, сьогодні, 16 лютого (станом на сьому ранку) для попередження зупинки руху транспорту на автошляху міжнародного значення Київ–Чоп у районі Абранського та Латірського перевалів Воловецького району та на об’їзній дорозі м.Ужгород (на під’їзді до міжнародного контрольно-пропускного пункту «Ужгород») для буксирування великовагових автомобілів від МНС працювало 20 од. техніки високої прохідності та 63  чол. особового складу. Було відбуксировано  113 великовагових автомобілів, з них  на Абранському та Латірському перевалах 44 багатотонників; на міжнародному автомобільному переході «Ужгород» 59 великовагових автомобілів та на автошляху Київ – Чоп в Мукачівському районі 10 великовагових транспортних засобів.
 
Окрім цього на допомогу Закарпатським рятувальникам прибула важка інженерна техніка (БАТ-М з трейлером та автогрейдер) з ІІІ спеціального регіонального центру швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України (м. Дрогобич).
 
 Також учора, 15 лютого, близько шостої вечора в оперативно-рятувальну службу краю надійшло повідомлення про сходження снігової лавини (розміром 7х7 метрів) в урочищі Бобровка Тячівського району. Внаслідок цього був обмежений проїзд по автошляху місцевого значення сполученням Усть-Чорна - Комсомольськ. О 21 год. 55 хв. силами місцевого райавтодору завал розчистили.
 
 Чергова халепа з великим автотранспортом вчора близько восьмої вечора трапилася і в районі КПП «Ужгород». Там, через снігові замети, перевернувся навантажений лісовоз. Піднімали транспортний засіб за допомогою спецавтомобілів обласного МНС (автокраном МАЗ та аварійно-рятувальним автомобілем «Штаєр»).
 
 Сильний сніг «відрізав» від зовнішнього світу й чотири населені пункти Воловецького району (Буковець, Розтока, Верб’яж і Щерьовець), засипавши під’їзні шляхи. Сьогодні, 16 лютого, вранці на допомогу гірському району з обласного центру вирушила важка інженерна техніка рятувальників (БАТ-М та КрАЗ), яка розчистить снігові замети та звільнить людей із снігової пастки.
 
 Учора всі підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпаття працювали у посиленому варіанті несення служби. Окрім цього спільно з працівниками Державтоінспекції були створені мобільні групи, які оперативно реагували на будь-які неординарні ситуації на автошляхах і в разі потреби надавалася допомога.
 
Ситуація, яка склалася в регіоні через складні погодні умови, перебуває на постійному контролі в Територіальному управлінні МНС у Закарпатській області.
 
За прогнозами синоптиків, найближчим часом сильних снігопадів по області не очікується.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також