На Закарпатті зменшується територія орних земель

6
0

17 червня Всесвітній день боротьби зі спустелюванням та посухами був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1994 р. (резолюція 49/114).

 

Тоді ж була прийнята Конвенція ООН про боротьбу зі спустелюванням. Державам запропоновано присвятити цей день підвищенню інформованості про необхідність міжнародного співробітництва у боротьбі спустелюванням і наслідками посух та про хід реалізації Конвенції про боротьбу зі спустелюванням. У липні 2002 року Верховною Радою України було ратифіковано Конвенцію ООН про спустелення.
 
За даними Головного управління Держкомзему  у Закарпатській області, сільськогосподарські угіддя в області займають 35,4% до загальної площі території області, ліси  – 56,8%, забудовані землі – 3,7%. У радянські часи інтенсифікація та експансія сільського господарства призвели до деградації ґрунтів загалом в Україні. Землі в Закарпатській області, що вважаються відпрацьованими становлять 0,83 тис. га (0,06% від загальної площі території), потребують консервації 14,27 тис. га (1,12%). Аналізуючи статистичні дані можна зробити висновок, що за останні роки відбулися зміни в структурі земельного фонду регіону. Отже, якщо у 2007 році під орні землі було відведено 200,6 тис. га, то у 2011 році на 0,8 тис. га менше. Ступінь розорюваності або співвідношення ріллі до площі сільськогосподарських угідь складає 44% при 77% в середньому по Україні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також