На Закарпатті зросла ціна оренди квартир на 185,4%

2
18

Шалені ціни на оренду житла зумовлені великою кількістю людей, які переїхали в область через війну.

За даними аналітичного центру DOM.RIA, вартість оренди однокімнатної квартири в Закарпатській області у грудні 2022 року становила 17 304 грн – це на 185,4% більше, ніж рік тому.

Навіть у Києві ціна "однушки" зараз нижча. За останній рік вона зменшилась на 28,9% порівняно з груднем 2021 року та становить 13 804 грн.

Значне зростання вартості оренди зафіксоване у всіх відносно безпечних областях України як на заході країни, так і в центрі (Полтавська, Дніпропетровська, Черкаська, Кіровоградська області). У більшості регіонів, де відбувалися бойові дії, а також у Києві та Одеській області, оренда подешевшала.

Найдешевша оренда однокімнатних квартир зараз у Херсонській (3000 грн), Сумській (3211 грн) та Чернігівській (3314 грн) областях.

Середня вартість за оренду двокімнатної квартири на Закарпатті за рік зросла на 176,5% до 19 848 грн, трикімнатної – на 136,8% до 25 310 грн, але лідерство тут зберігається за Києвом.

За даними порталу, найбільший попит на оренду в 2022 році був у столиці – 23,7% від усіх пошукових запитів, далі Вінницька область – 11,2% та Тернопільська область – 8,7%.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

LB
Little big

Нич ся не поміняло в доларовуму еквіваленті.

ДН
До нижнього

Но та перебач тим , шо не тігавуть у жебах пачки папірьові , а все мавуть на картках . І не чекавуть здачі в 1.37 грн ...... )))))

Ц
Ціґань

карточками платят пінзіяші тай багатодітні матері! порядниий чулувік має мати у жебни 500 баксу, а не купувати картов коробку швабликів. та стане тупоє бидло на касі, та 5 раз не правильно код уведе, пак 5 раз нема зв'язку. я бих ту жеброту з картками копкав у гузичник из бовта!!!

ОС
Освітянин: спочатку проведіть селекцію бюджетників

Кому ви хочете підвищувати зарплату, наприклад, у вищій школі? - Мінімум 50-60% науковців у вузах України - це дилетанти з купленими кандидатськими та докторськими дисертаціями, які витягують з бюджету гроші не роблячи для суспільства нічого корисного. Найбільш гучні справи із захисту дисертацій по відомих закарпатцях: - Нестору Шуфричу кандидатську роботу свого часу написала проф. Балян із дослідного інституту в с. Бакта (Берегівського району). - Валерію Пацкану дисертацію написав проф. Лемак із юрфаку УЖНУ, за що Пацкан протягнув Лемака в Конституційний суд. ... Це можна продовжувати і далі. Це масове явище. Проселектуйте кадри, залишіть 50% достойних і тоді піднімайте відразу їм в 2-3 рази зарплату - решта нехай іде в реальний сектор економіки і там демонструє справжні свої здібності.

Т
тому

тому мають сваритися не ті, що сплачують податки. А маємо тим ділкам весь чаз указувати, що тільки після того, як ти сплатив усі податки, ти маєш право критикувати владу. Як і після того, як голосував на виборах. Якщо ти не голосуєш, не сплачуєш податки, то радуйся поки тебе не взяли за жабри. А зарплата мала, бо прожитковий мінімум у нас затверджено малий. А якщо підвищити, то у декого зарплата має бути мільйон (у суддів, наприклад, чи інших з відповідної касти). Тому і прожитковий мінімум, а отже і зарплати такі. А якщо у когось зп мала, то міняйте роботу, як я зробив.

З
Закарпатка

Багато нас сплачує шалені податки, шановний. Ваш коментар абсолютно недолугий.

ДТ
До того що “обуренню і мукачівцьови”

Уявляєте із цих 10тис. я і податок виплачую. Не знаю, чим вас зачепив мій коментар. Я обурена шаленими цінами на оренду. На цю безкарність, свавілля.

ОІ
обуренню і мукачівцьови

не пийте, не куріть, жийте (тратьте гроші) розумно. Шо то за сім’я, яка має 10 000 грн? Інваліди? Я плачу ушиткі 31 рік ушиткі податки! І не тобі, обморокови мені указовати! Тому і тикаву мордов ділашів у гімммн. Я маву право, бо моя сім‘я сплачує на рік майже чверть мільйона податків! А шавки мають под лавицьов сидіти і не гарчати!

ОН
Обуренню не має меж

Як з зарплатою до 10000 грн вижити в Україні? Скажіть на милість.

П
Пропозиція

Готівка в Україні - має бути вилучена із обороту і навіки віків, амінь - спалена. Всі розрахунки в безготівкові формі - це смерть тіньової економіки.

М
мукачівець

внизу отписалися самі правильні платники податків..уроди лицемірні начніть з себе

ГП
Гірка правда

Ринок оренди нерухомості (готелі, приватне житло) - на 70-90% в тіні. Там обертається декілька десятків міліардів гривень/рік в тіні. І так протягом 31 року дикунство в центрі Європи.

П
правильно

первірити ушитких, чи платять податки. Ньит, значить такий штраф урвати, би п'ять років одробляв. Умніки великі, пак нивуть, ош то не так, се не так. Навести порядоуиусяде!

ББ
Безжальний бізнес

В Європі як нараз ціни на внедорожники підняли коли українці начали приходити то скупати

ЗБ
Здоровий бізнес

Є попит значить будуть рости ціни. В 2014р коли сюда ринуло много студентів з донбаса тоже ціни підняли зараз друга хвиля. Так само і генератори до цьої війни ціна була в рази дешевша)

П
Податкова

1. Чи задекларовано дохід орендодавцями та чи сплачено з нього податки . 2. Орендарі маючи такі кошти для оплати орендоі плати за житло отримуюють/отримали ці кошти легально та в білу, податки сплатили? Отак і існує наша країна викривлених дзеркал де витрати населення ніколи не співпадали з офіційними доходами. Фіскальна служба повинна бути першим контролюючим органом в країні. І для всіх без виключення.

І
Ід

Всі мажори. Пересоляк косит

К
Кліторчук

Дибіли! А зарплати які? Чи всі мажори

Читайте також