На Закарпатті зустрілись керівники архівних служб України, Росії та Білорусії

14
0

У вівторок, 29 травня, на Закарпатті розпочалась щорічна тристороння зустріч працівників державних архівних служб.

 

У заході взяли участь, зокрема, голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург, керівник Федерального архівного агентства Російської Федерації Андрій Артізов, директор Департаменту з архівів та діловодства Республіки Білорусь Володимир Адамушко, директор Державного архіву в Закарпатті Михайло Місюк. Поважних гостей привітали очільник Закарпаття Олександр Ледида та ужгородський міський голова Віктор Погорелов.

Учасники тристоронньої зустрічі обговорюватимуть стан, проблеми та перспективи діяльності регіональних архівів.  Головною метою зустрічі є узгодження заходів з реалізації спільних проектів, обмін досвідом, визначення та порівняння правового статусу регіональних архівів в Україні, Білорусії та Росії. Учасників заходу привітав і голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида:

 – Приємно, що саме Закарпаття обрано місцем такої важливої зустрічі. Наші держави пов’язує спільна історія, і те, що сьогодні тут обговорюються проблеми архівної справи трьох держав, свідчить: ми бережемо пам'ять про минуле. Отже, можемо з впевненістю дивитися у майбутнє.

Також Олександр Ледида розповів: наразі триває будівництво сучасного приміщення, куди незабаром перенесуть Державний архів у Закарпатській області. 

 – Дуже символічно, що представники професії, яка відповідає за збереження національної пам’яті, зустрічаються у такому багатонаціональному регіоні, де бережуть традиції й повагу до історії. Впевнений, робота буде плідною та результативною, - звернувся до колег керівник Федерального архівного агентства Російської Федерації Андрій Артізов.

Закарпаття також може стати прикладом відповідального ставлення до архівної справи, вважає голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург:

– Ми не часто стикаємось з абсолютною підтримкою регіональної влади щодо вирішення проблем архівів. Ваша область – вдалий приклад того, як обласна влада дбає про збереження важливих документів, передаючи місцевим архівам найкращі приміщення.

Тристороння зустріч керівників архівних служб триватиме 29-31 травня.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також