На Закарпаття повертаються заробітчани

7
0

стверджує директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич

70 тисяч закарпатців, за офіційною інформацією, перебувають сьогодні на закордонних заробітках. В області працює 8 організацій, які легально надають послуги з працевлаштування в інших країнах. Водночас помітною є тенденція рееміграції: закарпатці повертаються до своїх домівок, – стверджує директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. Про це він розповів під час засідання Ужгородського прес-клубу реформ на тему «Заробітки за кордоном: зворотній бік медалі». Про це 26 жовтня повідомив власкор ЗІКу.

Юрій Фущич переконаний, що в Україні можна заробити ті ж самі гроші, що й за кордоном, якщо відкинути існуючі там ризики, дороге медичне обслуговування, тягар покинутих сімей. Він розповів, що на власні очі неодноразово переконався, що умови заробітчан – «далеко не солодкі». А висока оплата праці, зі слів фахівця, характерна лише працівникам висококваліфікованих професій.

Усе ж для тих, хто таки прагне працювати за межами країни, центр зайнятості готовий надати усю необхідну інформацію, яку можна вже сьогодні отримати у районних представництва Центру – навіть без звернення до його працівників, а просто з інформаційних моніторів.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також