На Закарпаття завітав голова Пряшівського самоврядного краю

8
0

У середу, 16 червня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з головою Пряшівського самоврядного краю Петером Худіком та Почесним консулом України в Словаччині Станіславом Обіцьким. Посадовці обговорили питання транскордонного співробітництва та втілення спільних проектів ЄС.

Вітаючи делегацію, очільник Закарпаття наголосив:

- Давні партнерські стосунки Закарпаття і Пряшівського самоврядного краю могли б стати гарним прикладом співпраці для України та Словаччини. Нами вже втілено кілька спільних проектів, спрямованих на покращення життя обох громад. Тож, сподіваюсь, у цієї традиції - хороше майбутнє.

На досягнутому зупинятись не збирається і словацька сторона. Петер Худік підкреслив важливість співпраці двох країв:

- Це відкриває нові можливості для економіки, культури та покращення стану навколишнього середовища. До того ж, така співпраця зближує словацький та український народи.

У рамках Програми Сусідства та Партнерства Угорщина-Словаччина-Україна за кілька років реалізовано 4 українсько-словацьких проекти. А саме: проект «Чиста вода», підтримка словацько-українського співробітництва у галузі підприємництва, розвиток співпраці у туристичному напрямку, дослідження стану використання біомаси у прикордонному регіоні. Загальна вартість проектів - понад 1 мільйон євро. 

Сьогодні діє транскордонна програма ENPI, яка є спільною для України, Угорщини, Румунії та Словаччини. Нею передбачається втілення проектів у галузі економіки та екології. Фінансування грантів здійснюватиметься за кошти Європейського Союзу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також