На Закарпаття з'їдуться військові священники з всієї України

10
3

В Закарпатській області відбудуться збори православного військового духовенства.

З 16 по­ 19 жовтня 2018 року в в закарпатському місті Чоп відбудуться щорічні збори православних військових капеланів з усіх регіонів України.

У ході зборів священики планують обговорити актуальні питання душпастирської опіки військовослужбовців та функціонування інституту військового капеланства.

Також планують призначити на штатні посади військових священиків.

Очікується підбиття підсумків співпраці військових капеланів і формувань Збройних сил України у поточному році та ознайомлення з досвідом роботи з військовими у Державній спеціальній службі транспорту України та Мукачівській єпархії.

Коментарі

D
Dmytro

до Православний: Вітаю. Також про це подумав, але дисонансу не відчуваю, бо церква вже давно далека від Бога. Слова "християнин" і "православний" останнім часом змінили суб'єктивне ставлення до них. Безперечну роль в цих змінах відіграє позиція церкви. Як Вам сподобається слово "автослужіння"?

ДР
до редакції

не "священники", а "священики" "священик" з 1 "н"

П
Православний

Я Християнин,Православний,але хоч убийте мене,но не розумію і неможу сприйняти,як це може уживатися-“військовий священник”.Це якиїсь когнітивний дисонанс!Це,як воєнний мир.Хтось може привести цитату з Біблії,де Христос давав послання священнослужителям ставати вояками!?

Читайте також