На західні області України в суботу насувається хмара пилу із Сахари

110
2

У найближчі кілька днів краще не мити вікна та автомобілі, оскільки вони можуть знову забруднитися через пил з найбільшої у світі спекотної пустелі — африканської Сахари.

Вчені кажуть, що величезна хмара пилу, яка накриє майже всю Європу, разом з погодним фронтом може спровокувати "грязьові дощі", оскільки температура повітря підвищується.

Зокрема очікується, що найбільшої концентрації таких незвичних опадів можна очікувати у суботу 30 березня. Про це повідомили фахівці Чеського гідрометеорологічного інституту.

«Якщо вдень у суботу у вас з'явиться відчуття, що сонце дивним чином затуманене, то це вам не здається. Над Центральною Європою буде багато пилу, який затемнить сонячні промені», — заявили метеорологи.

Метеорологи опублікували зображення із прогнозованою на 30 березня концентрацією пилу над європейськими країнами. Як бачимо пилова буря частково зачепить і західні регіони України.


Зазначимо, пісок із Сахари випадає у Європі майже щороку, що засмучує водіїв. Його висока концентрація у повітрі забарвлює небо в помаранчевий колір, а у разі дощу він рясно випадає на землю і залишає характерні "знаки" на автомобілях, вікнах та інших поверхнях.

Щороку до Центральної Європи потрапляє близько 60 тисяч тонн піску із Сахари. Це відбувається, коли у пустелі трапляються сильні бурі.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

У
ужгородець

так наші машини на другий день так виглядають п після мийки! Особливо хто живе у районах тотальних забудов! автомийкам подобається таке ґаздованя…. Глиновозам колеса не миють, перевантажують…. Тому ми і не помітили

П
Пісок

то недобре. А цукор треба зібрати.

Читайте також