На замітку відпочиваючим: Дике озеро приховане у глибині Карпат (ФОТО)

48
3

Портал «Турінформ Закарпаття» подбав про туристів області і опублікував цікаву інформацію про озеро, яке сховалось глибоко у лісі Карпат.

Це озеро є диким. Знаходиться на північно-східному схилі гори Гропа. Площа озеро трохи більше гектару, а глибина водойми до десяти метрів. На озері є острівок і він унікальний, бо ніколи не занурюється у голубій чаші. Коливання рівня води тут не відбувається, як і не змінюється плеса за дощових опадів, а острів завжди на плаву.

Рослинний покрив безіменного острівка нагадує тундрову флору. Ростуть на ньому маленькі смерічки, а сам острів утворений буро-червоними сфагновими мохами, між якими росте журавлина дрібноплідна. Глибина озера сягає 8 м. Вода тут чиста, прозора. У ній живе гольян. Це невеличкі рибки, які снують зграйки біля берега в пошуках їжі.

До Дикого озера прокладено екологічну стежку, пройшовшись якою, можна набратися маси незабутніх вражень. Екологічна стежка «Гребля – Озірце (Дике озеро)» розташована на північному схилі хребта Пішконя. Маршрут проходить шляхом крутизною від 10? до 35? на висоті від 800 до 1050 метрів над рівнем моря.

Коментарі

Ц
Центровський

нижньому, жаль, новина подана так, ніби то маловідоме озерце яке бидлятина ще не встигла облюбувати. Кажеш шо уже й туда добралися... Будиночок , я приблизно уявляю шо з ним і шо в ньому

Ц
центровському

Наша бидлятина вже давно його засрала. Там колись був деревяний будиночок, здогадайся сам що сталося з тим будиночком...

Ц
Центровський

красиво, оби лим наша бидлятина не засрала го

Читайте також